Η Δύση πιο κοντά στην αξιοποίηση των 300 δισ. δολαρίων σε δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία - ΗΠΑ

pixabay / SLPix
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πλησιάζουν σε συμφωνία για τα σχέδια παροχής στην Ουκρανία ενός δανείου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα συνδέεται με τα κέρδη που προκύπτουν από τα δεσμευμένα ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν.

Η πρόταση έρχεται καθώς η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της στην G7 - το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ιαπωνία - αναζητούν τρόπους για να ξεκλειδώσουν επειγόντως περισσότερη χρηματοδότηση για το Κίεβο, δήλωσε η Yellen στην επιτροπή πιστώσεων της Γερουσίας την Τρίτη.

Σύμφωνα με την Yellen, οι ΗΠΑ συζητούν με άλλα μέλη της G7 το ενδεχόμενο να δώσουν στην Ουκρανία ένα δάνειο «επιτρέποντας να χρησιμοποιηθούν τα έκτακτα κέρδη [από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία]» για την αποπληρωμή του. Αυτή η προσέγγιση, είπε, «φαίνεται να συγκεντρώνει σημαντική υποστήριξη».

Η ροή των απρόσμενων κερδών που αποκομίζονται από τα ακινητοποιημένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ανέρχεται σε περίπου 3-5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Ελπίζουμε λοιπόν ότι αυτό μπορεί να επεξεργαστεί σε κάτι που θα παρουσιαστεί στους ηγέτες στην επερχόμενη συνάντηση της G7 [στην Ιταλία στα μέσα Ιουνίου]», πρόσθεσε η Yellen.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail