Περισσότερα από 40 πλοία θα παραδοθούν στο ρωσικό στόλο εντός του 2024

Υπηρεσία Τύπου του Στόλου του Ρωσικού Ειρηνικού
Freepen.gr - Προβλέπεται ότι τα εγχώρια ναυπηγεία θα παραδώσουν περισσότερα από 40 πλοία στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας το 2024, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση για θέματα ναυπηγικής βιομηχανίας την Τετάρτη.

"Το 2022, τα εγχώρια ναυπηγεία παρέδωσαν 24 νέα πλοία στο υπουργείο Άμυνας, το 2023 - 33, το 2024 προβλέπεται να παραδοθούν περισσότερα από 40", δήλωσε ο Πούτιν.Ο

Επίσης τόνισε πως οι θέσεις του ρωσικού στόλου σε στρατηγικά σημαντικές περιοχές του Παγκόσμιου Ωκεανού πρέπει να ενισχυθούν.

«Όπως γνωρίζετε, οι Βασικές αρχές της Κρατικής Πολιτικής στον τομέα των ναυτικών δραστηριοτήτων έως το 2030 περιγράφουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές, συγκεκριμένα για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του ρωσικού ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων, της αεροπορίας και των παράκτιων στοιχείων, της υποδομής βάσης και της ενίσχυσης των θέσεων του σε στρατηγικά σημαντικούς τομείς. ωκεανών, για να αυξηθεί ποιοτικά το μαχητικό δυναμικό», είπε.

Όπως σημείωσε, τα τελευταία χρόνια ο ρωσικός στόλος έχει αναπληρωθεί με νέα πλοία και εξοπλισμένος με σύγχρονους τύπους όπλων. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail