Ιταλική τράπεζα καλείται να καταβάλει 480 εκατ. δολάρια για ακυρωθείσα ρωσική συμφωνία

Sputnik/Vladimir Astapkovich
Ρωσικό δικαστήριο διέταξε την ιταλική τράπεζα UniCredit να καταβάλει 448,2 εκατ. ευρώ (479,44 εκατ. δολάρια) για μια ματαιωμένη κοινοπραξία μεταξύ της ρωσικής μεγάλης ενεργειακής εταιρείας Gazprom και της γερμανικής Linde, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο.   

Η UniCredit ήταν μεταξύ των εγγυητών δανειστών στη συμφωνία για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας φυσικού αερίου στο Ust Luga, κοντά στην Αγία Πετρούπολη, μέσω της κοινοπραξίας RusChemAlliance, η οποία ανήκε κατά 50% στην Gazprom. Το έργο απορρίφθηκε λόγω των δυτικών κυρώσεων για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η RusChemAlliance με έδρα την Αγία Πετρούπολη κατέθεσε αγωγή στο πλαίσιο της διεκδίκησης αποζημίωσης από την UniCredit, επειδή φέρεται να μην τήρησε τις υποχρεώσεις της όταν η συμφωνία ναυάγησε.  

"Η αγωγή ικανοποιείται πλήρως", ανέφερε το Διαιτητικό Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης σε ανακοίνωσή του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail