50.000 κυβικά μέτρα λυμάτων χύνονται στον κύριο ποταμό του Παρισιού

pixabay / Danor
Freepen.gr - Περίπου 50.000 κυβικά μέτρα λυμάτων έχουν απορριφθεί στον ποταμό Σηκουάνα τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω προβλημάτων στο σύστημα άντλησης σε ένα προάστιο βορειοδυτικά του Παρισιού, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Το περιστατικό συνέβη δύο μήνες πριν από την έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Οι γαλλικές αρχές σπεύδουν να καθαρίσουν τον ποταμό, ώστε οι αθλητές να μπορούν να κολυμπήσουν σε αυτόν κατά τη διάρκεια των αγώνων τριάθλου.

«Υπήρξε μια σημαντική δυσλειτουργία στο δίκτυο που μεταφέρει τα λύματα από το Conflans-Sainte-Honorine στη μονάδα επεξεργασίας», δήλωσε ο δήμαρχος Laurent Brosse στην εφημερίδα La Gazette du Val d'Oise την Τετάρτη. Είπε πως τρεις αντλίες σταμάτησαν να λειτουργούν λόγω ηλεκτρικής βλάβης και πως εγκαταστάθηκαν προσωρινές αντλίες.

Εκτιμάται πως 50.000 κυβικά μέτρα λυμάτων έχουν διοχετευθεί στον ποταμό από το περιστατικό, σύμφωνα με τη διοίκηση της περιοχής Grand Paris Seine et Oise, στην οποία ανήκει η Conflans-Sainte-Honorine. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η απόρριψη μολυσμένου νερού από το χαλασμένο σύστημα άντλησης έχει σταματήσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail