Γερμανία: Ρεκόρ 57% των αιτούντων άσυλο δεν είχαν ταυτότητα μέχρι σήμερα το 2024

pixabay / Chickenonline
Freepen.gr - Καθώς τεράστιοι αριθμοί μεταναστών συνεχίζουν να εισέρχονται στη Γερμανία φέτος, ένας αριθμός ρεκόρ από αυτούς δεν έχει έγγραφα ταυτότητας, γεγονός που καθιστά την απέλαση αυτών των νεοεισερχομένων σχεδόν αδύνατη υπόθεση.

Μέχρι στιγμής, το 2024, το 57% των αιτούντων άσυλο -από 48% το 2023- δεν είχαν ταυτότητα που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους, την ηλικία τους ή τη χώρα προέλευσής τους, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF).

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Welt, περίπου 100.000 μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη Γερμανία μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου και πολύ περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς δεν είχαν διαβατήριο ή εθνική ταυτότητα.

Η έλλειψη ταυτότητας προσφέρει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στους παράνομους μετανάστες, καθώς η Γερμανία δεν είναι σχεδόν πάντα σε θέση να απελάσει αυτούς τους αλλοδαπούς. Οι γερμανικές αρχές απλώς δεν γνωρίζουν τη χώρα προέλευσής τους, και οι χώρες από τις οποίες προέρχονται αυτοί οι μετανάστες δε δέχονται σχεδόν ποτέ πίσω έναν πολίτη αν δεν έχει διαβατήριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail