Το AfD θα σχηματίσει νέα ευρωπαϊκή συμμαχία με σκοπό τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία

dimschu / pixabay
Freepen.gr - Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα συναντηθεί με ομοϊδεάτες του στο Στρασβούργο αυτή την εβδομάδα για να σχηματίσει ένα νέο μπλοκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νέα παράταξη θα υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία και θα ζητήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Το AfD θα φιλοξενήσει "τη συστατική συνεδρίαση μιας νέας κοινοβουλευτικής ομάδας" στα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη, ανέφερε το Der Spiegel το Σάββατο, επικαλούμενο ανταλλαγή email μεταξύ του κόμματος και της διοίκησης του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τις πηγές του ειδησεογραφικού ιστότοπου, η νέα ομάδα θα ονομάζεται "Οι Κυρίαρχοι" και θα μπορούσε να περιλαμβάνει δεξιά κόμματα όπως το Vazrazhdane της Βουλγαρίας, το Konfederacja της Πολωνίας, το Mi Hazank Mozgalom της Ουγγαρίας, το Hnutie Republika της Σλοβακίας, το Se Acabo La Fiesta από την Ισπανία και το SOS της Ρουμανίας.

Με περισσότερες από 700 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κόμματα γενικά εντάσσονται σε μπλοκ με βάση ιδεολογικές γραμμές. Τα περισσότερα δεξιά κόμματα είναι μέλη των μπλοκ Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) ή Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR), στα οποία κυριαρχούν ο Εθνικός Συναγερμός της Γαλλίας και οι Αδέλφια της Ιταλίας αντίστοιχα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail