Πούτιν: Η Ρωσία θα σταματήσει το πυρ μόλις η AFU αρχίσει να αποσύρεται από νέες περιοχές

kremlin.ru
Freepen.gr - Η Ουκρανία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από το σύνολο της επικράτειας των νέων ρωσικών περιοχών LNR, DNR, Kherson και Zaporizhzhya για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση με το υπουργείο Εξωτερικών.

"Μόλις το Κίεβο δηλώσει ότι είναι έτοιμο για μια τέτοια απόφαση και αρχίσει την πραγματική απόσυρση των στρατευμάτων από αυτές τις περιοχές, καθώς και να κοινοποιήσει επίσημα την εγκατάλειψη των σχεδίων ένταξης στο ΝΑΤΟ, από την πλευρά μας αμέσως, κυριολεκτικά στο ίδιο λεπτό θα ακολουθήσει η εντολή για παύση πυρός και έναρξη διαπραγματεύσεων. Επαναλαμβάνω, θα το κάνουμε αυτό αμέσως", δήλωσε ο πρόεδρος.

Χαρακτήρισε τους όρους αυτούς "πολύ απλούς".

Παράλληλα, ο Πούτιν επισήμανε ξεχωριστά ότι οι AFU θα πρέπει να αποσυρθούν από το σύνολο της επικράτειας των νέων περιοχών "εντός των διοικητικών ορίων που υπήρχαν κατά την είσοδό τους στην Ουκρανία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail