AP: Ο Πούτιν έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στη Δύση με την επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ

en.kremlin.ru
Freepen.gr - Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Βόρεια Κορέα ήταν μια κλήση αφύπνισης για τη Δύση, αναφέρει το Associated Press.

"Πίσω από τα χαμόγελα, τα μπαλόνια και την επίσημη τελετή που συνόδευσαν την επίσκεψη του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Βόρεια Κορέα την περασμένη εβδομάδα υπήρχε ένα ισχυρό μήνυμα: εν μέσω μιας αυξανόμενης αντιπαράθεσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους για την Ουκρανία, ο Ρώσος ηγέτης είναι έτοιμος να θέσει μια άνευ προηγουμένου πρόκληση στα δυτικά συμφέροντα", γράφει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία, την οποία υπέγραψε ο Πούτιν με τον ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, προβλέπει αμοιβαία στρατιωτική βοήθεια μεταξύ της Μόσχας και της Πιονγκγιάνγκ σε περίπτωση επίθεσης σε μία από τις δύο χώρες. Ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης πως η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να προμηθεύσει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας με τα όπλα της. Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και πέραν αυτής, αναφέρει το άρθρο.

Η σύναψη αυτής της συμφωνίας ήταν η απάντηση του Ρώσου ηγέτη στη μεταφορά όπλων από το ΝΑΤΟ στο Κίεβο για πλήγματα κατά της Ρωσίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Ρωσία και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας συνήψαν τη Συνθήκη Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μετά από ρωσοκορεατικές συνομιλίες με τη συμμετοχή των ηγετών των χωρών Βλαντιμίρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail