Τα Bidenomics είναι η αρχή του τέλους για την αμερικανική οικονομία

Έχω μια υπέροχη ιδέα. Ας τυπώσουμε με ξέφρενο ρυθμό ​​χρήματα, ας καταστρέψουμε συστηματικά το αποθεματικό νόμισμα του πλανήτη, ας προσθέτουμε ένα τρισεκατομμύριο δολάρια στο εθνικό χρέος κάθε 100 ημέρες, ας στραγγαλίζουμε την οικονομία με κάθε είδους γελοίες ρυθμίσεις, ας αυξήσουμε δραματικά τα επιτόκια, ας κάνουμε τα πράγματα εξαιρετικά δύσκολα για την εγχώρια ενεργειακή μας βιομηχανία και ας επιτρέψουμε την κλοπή, τη βία, την έλλειψη στέγης και τη μετανάστευση. Μετά θα κάτσουμε να δούμε τι θα γίνει. Αυτό που μόλις περιέγραψα είναι ουσιαστικά αυτό που έχουμε δει τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Τζο Μπάιντεν και άλλοι σε θέσεις εξουσίας στην Ουάσιγκτον ισοπεδώνουν την οικονομία μας. Το σύστημα καταρρέει πραγματικά και η Bidenomics είναι πραγματικά η αρχή του τέλους για την οικονομία των ΗΠΑ.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Chrysler και Home Depot, Bob Nardelli, κρούει επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για τη σοβαρή ζημιά που προκαλεί η Bidenomics.

Στην πραγματικότητα, μόλις είπε στη Maria Bartiromo πως τα ρήγματα της οικονομίας μας είναι «έτοιμα να σπάσουν»:

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Chrysler and Home Depot, Bob Nardelli, προειδοποίησε ότι τα ρήγματα της οικονομίας είναι «έτοιμα να σπάσουν» τη Δευτέρα, προσθέτοντας πως τα υποτιθέμενα λάθη πολιτικής της κυβέρνησης Μπάιντεν θα μπορούσαν να αφήσουν ένα δυσκίνητο χάος για το επόμενο άτομο που θα κάθεται στο Οβάλ Γραφείο.

«Αυτό που έχω δει τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια είναι πως μια σειρά από καταστροφές και λάθη έχουν δημιουργήσει τεράστια πίεση στα ρήγματα της οικονομίας μας και είναι έτοιμα να ραγίσουν», είπε. Μαρία Μπαρτιρόμο του FOX Business.

Έχει δίκιο.

Η οικονομία μας κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές είναι εξαιρετικά ανησυχητικές.

Μια πρόσφατη έρευνα μικρών επιχειρήσεων διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισές από αυτές πιστεύουν ότι «σίγουρα» ή «μάλλον» δε θα επιβιώσουν άλλα τέσσερα χρόνια υπό τον Τζο Μπάιντεν:

Σε μια νέα έκθεση από το RedBalloon και το PublicSquare, σχεδόν οι μισές από τις 80.000 μικρές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως «σίγουρα» ή «μάλλον» δε θα επιβιώσουν άλλα τέσσερα χρόνια με τον Μπάιντεν.

«Δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να αντέξω οικονομικά να κάνω πέρα ​​από αυτό που ήδη κάνω. Εάν τα πράγματα δεν αλλάξουν, θα τελειώσω», είπε ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης στην έκθεση.

Ήδη, οι επιχειρήσεις κάνουν κινήσεις για να διατηρήσουν τις ταμειακές τους ροές. Τέσσερις στους 10 δήλωσαν τώρα πως καθυστερούν την πληρωμή των λογαριασμών, ενώ επτά στους 10 έχουν θέσει όλα τα σχέδια προσωπικού σε αναμονή, σύμφωνα με την έρευνα.
Και μια διαφορετική έρευνα ανακάλυψε πως ένα τεράστιο 43 τοις εκατό όλων των ενοικιαστών μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ δεν μπορούσαν να πληρώσουν πλήρως το ενοίκιο τον περασμένο μήνα:
Ένας σημαντικός αριθμός μικρών επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα δυσκολεύονται να πληρώσουν το ενοίκιο λόγω των υψηλού κόστους, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της πλατφόρμας επιχειρηματικής δικτύωσης Alignable.

Η τελευταία έκθεση της εταιρείας για το Ενοικιάσεις Μικρών Επιχειρήσεων, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, διαπίστωσε ότι το 43 τοις εκατό των ενοικιαστών μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ δεν ήταν σε θέση να πληρώσουν το ενοίκιο τους πλήρως και έγκαιρα τον Απρίλιο. Ένα τόσο υψηλό ποσοστό δεν έχει αναφερθεί στις ΗΠΑ από τον Μάρτιο του 2021, στο αποκορύφωμα της πανδημίας COVID-19, όταν έφτασε το 49%.
Όλο και περισσότερες μικρές επιχειρήσεις πέφτουν κάθε μέρα.

Βρισκόμαστε πραγματικά στη μέση μιας «αποκάλυψης για τις μικρές επιχειρήσεις» και αυτό είναι εξαιρετικά άσχημα νέα, επειδή οι μικρές επιχειρήσεις δημιουργούν τις περισσότερες από τις νέες θέσεις εργασίας σε αυτή τη χώρα.

Η αύξηση του κόστους είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τόσες πολλές μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται πλέον σε ζεστό νερό και ο πληθωρισμός συντρίβει επίσης τις απλές αμερικανικές οικογένειες που απλώς προσπαθούν να τα καταφέρουν από μήνα σε μήνα.

Νωρίτερα σήμερα, έμεινα έκπληκτος όταν έμαθα ότι η τιμή μιας παραγγελίας μέτριων πατατών σε μια τοποθεσία της McDonalds στο Λος Άντζελες ήταν 1,79 $ στο τέλος του 2019, αλλά τώρα έχει αυξηθεί στα 4,19 $.

Όταν η Federal Reserve διοχέτευε τρισεκατομμύρια δολάρια στο σύστημα και οι πολιτικοί μας έστελναν δωρεάν επιταγές σε όλους, προειδοποίησα ότι αυτό θα συμβεί.

Όχι πολύ καιρό πριν, τα 648 $ ήταν μια αρκετά τυπική μηνιαία πληρωμή υποθήκης σε ένα ωραίο σπίτι.

Σήμερα, είναι η μέση μηνιαία πληρωμή για ένα νέο όχημα στις Ηνωμένες Πολιτείες:


Περισσότεροι από 115 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ χρηματοδοτούν τις αγορές αυτοκινήτων τους και, αν το κάνετε, ίσως θέλετε να κρατήσετε το τρέχον όχημά σας όσο περισσότερο μπορείτε. Η αγορά αυτοκινήτου γίνεται πιο δύσκολη οικονομικά από ποτέ, με τη μέση πληρωμή αυτοκινήτου στις ΗΠΑ να βρίσκεται στο υψηλό όλων των εποχών - 648 $ για καινούργια αυτοκίνητα και 503 $ για μεταχειρισμένα οχήματα.

Η μέση τιμή ενός νέου οχήματος έχει αυξηθεί σε σχεδόν 50.000 δολάρια.

Αν είστε αρκετά μεγάλος σε ηλικία, πιθανότατα αγοράσατε ένα ολόκληρο σπίτι με λιγότερο από αυτό το ποσό πριν από πολλά χρόνια.

Μιλώντας για τις τιμές των κατοικιών, έχουν αυξηθεί περισσότερο από 47 τοις εκατό από την αρχή αυτής της δεκαετίας:
Οι τιμές των κατοικιών έχουν αυξηθεί κατά 47,1% από την αρχή του 2020, ξεπερνώντας εύκολα τα κέρδη που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Αυτό προκύπτει από μια πρόσφατη ανάλυση του ResiClub του Εθνικού Δείκτη Τιμών Κατοικίας Case-Shiller, η οποία έδειξε πως οι τιμές των κατοικιών τις δεκαετίες του 1990 και του 2010 αυξήθηκαν αντίστοιχα 30,1% και 44,7%.
Σήμερα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού έχουν κολλήσει στα σημερινά τους σπίτια επειδή κυριολεκτικά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μετακινηθούν.

Χωρίς αμφιβολία, ο μαινόμενος πληθωρισμός που έχουν δημιουργήσει οι ηγέτες μας έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα  το 65 τοις εκατό των νοικοκυριών στις ΗΠΑ είναι πεπεισμένο ότι ο πληθωρισμός κάνει την οικονομική τους ζωή «χειρότερη»:
Ο πληθωρισμός έκανε την οικονομική ζωή «χειρότερη» για το 65% των νοικοκυριών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση. Μεταξύ αυτών, το 19% είπε πως ήταν «πολύ χειρότερο».

Τα ευρήματα αντλήθηκαν από την 11η ετήσια έρευνα της Fed για τα οικονομικά των νοικοκυριών και τη λήψη αποφάσεων, η οποία εξετάζει την οικονομική υγεία των Αμερικανών σε διάφορους τομείς, όπως η απασχόληση, το εισόδημα, οι τράπεζες και οι πιστώσεις, η στέγαση, ο συνταξιοδοτικός προγραμματισμός, τα φοιτητικά δάνεια, η φροντίδα των παιδιών, ακόμη και η χρήση Buy Now, Pay Later.
Όσο περισσότερο είναι ο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, τόσο πιο έντονος θα γίνεται ο οικονομικός πόνος.

Πολλές επιχειρήσεις που κάποτε ακμάζονταν τώρα πέφτουν στα ύψη. Η τελευταία εμβληματική αλυσίδα που κήρυξε πτώχευση είναι η Red Lobster:
Η Red Lobster κατέθεσε αίτηση προστασίας του Κεφαλαίου 11 από την πτώχευση λίγες μέρες μετά το κλείσιμο σχεδόν 100 εστιατορίων σε όλη την Αμερική.

Η αλυσίδα θαλασσινών, η οποία έχει κλείσει εστιατόρια σε 27 πολιτείες, παλεύει με το αυξανόμενο κόστος μίσθωσης και εργασίας τα τελευταία χρόνια, καθώς και με προωθητικές ενέργειες όπως η εμβληματική συμφωνία για τις γαρίδες που μπορείς να φας, που απέτυχαν.

Η ζήτηση για μια τέτοια πρόσφατη προώθηση κατέκλυσε τα εστιατόρια, συμβάλλοντας σύμφωνα με πληροφορίες σε ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων.
Αν θέλουμε πραγματικά να φτιάξουμε την οικονομία, θα πρέπει να είμαστε σαν τον Τζορτζ Κοστάνζα και να «κάνουμε το αντίθετο» από όλα όσα έκαναν ο Τζο Μπάιντεν και τα τσιράκια του.

Αλλά ακόμα κι αν ο Τζο Μπάιντεν καταψηφιστεί το Νοέμβριο, οι «ειδικοί» που διευθύνουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα εξακολουθήσουν να είναι εκεί.

Και έχουν κάνει μια απολύτως εφιαλτική δουλειά.

Επιπλέον, τα πλάσματα του Κογκρέσου μας απλώς συνεχίζουν να δανείζονται και να μας ξοδεύουν στη λήθη, ανεξάρτητα από το ποιος ελέγχει το Λευκό Οίκο.

Οι ηγέτες μας παίρνουν πολύ κακές αποφάσεις εδώ και δεκαετίες και τώρα φτάσαμε πραγματικά σε ένα οριακό σημείο.

Το Bidenomics ήταν μια τρομερή αποτυχία ιστορικών διαστάσεων και ο πόνος που προκαλεί γίνεται όλο και χειρότερος κάθε μέρα που περνά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail