Εμβληματικός αμερικανικός γίγαντας αυτοκινήτων θα μπορούσε να εγκαταλείψει τη Γερμανία - Bild

pixabay / Bilderandi
Freepen.gr - Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford επέβαλε σημαντικές περικοπές στη διοίκηση του γερμανικού εργοστασίου της στην Κολωνία, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης που θα μπορούσε να οδηγήσει τον γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην αποχώρηση από τη χώρα, ανέφερε την Πέμπτη η Bild.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ανησυχίες στη γερμανική μονάδα της αυξάνονται μετά την ανακοίνωση της Ford ότι μόνο τέσσερις από τους δέκα σημερινούς διευθύνοντες συμβούλους θα διατηρήσουν τις θέσεις τους.

"Στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της ευρωπαϊκής επιχείρησης, η Ford απλοποιεί τη διοικητική και διαχειριστική δομή της στη Γερμανία και μειώνει τη διοίκηση της Ford-Werke GmbH", αναφέρεται σε ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας. "Με ισχύ από την 1η Ιουλίου 2024, το πολύ τέσσερα μέλη θα αποτελούν τη διοίκηση".

Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου Kieran Cahill υποστήριξε πως το δραστικό βήμα είναι απαραίτητο για την απλοποίηση της διοικητικής και διαχειριστικής δομής της Ford στη Γερμανία. Η κίνηση αυτή "μας δίνει μεγαλύτερη ταχύτητα δράσης και επιτρέπει στη διοικητική ομάδα να επικεντρωθεί πλήρως στα επιχειρησιακά της καθήκοντα και να οδηγήσει τη Ford σε ένα επιτυχημένο μέλλον", ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με την Bild.

Η Ford ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις πέρυσι στο πλαίσιο ενός σχεδίου λιτότητας, λέγοντας πως θα περικόψει 3.800 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία, καθώς μετατοπίζεται στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων (EV), η οποία απαιτεί λιγότερο προσωπικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail