Επίσημοι μύθοι και παραμύθια

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του στο Fox News, υποσχέθηκε να αποχαρακτηρίσει τους φακέλους JFK, 9/11 και Epstein, αν επανεκλεγεί. Αυτά είναι πολύ αμφιλεγόμενα θέματα, οπότε φαίνεται ασυνήθιστο να αναφερθούν σε μια προεκλογική εκστρατεία, όταν ο Τραμπ είναι ήδη πολύ αμφιλεγόμενος. Θα περίμενε κανείς ότι θα έμενε σε ασφαλή θέματα, οπότε αναρωτιέται κανείς τι συμβαίνει πίσω από την κουρτίνα. Είναι επίσης ενδιαφέρον να υποθέσουμε γιατί επιλέχθηκαν αυτά τα τρία θέματα από όλα τα θέματα του καταλόγου με τα αμφιλεγόμενα θέματα. Παρατηρήστε πως το USS Liberty δεν συμπεριλήφθηκε από τον Τραμπ, παρά την πρόσφατη δραστηριότητα γύρω από τη διχόνοια για το θέμα αυτό.

Observer R - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Εκτός από τη δήλωση του Τραμπ, είναι η εποχή που η επίσημη εξουσία βγάζει επαναλαμβανόμενες ιστορίες παρελθόντων οικονομικών, πολιτικών, διπλωματικών και στρατιωτικών γεγονότων που οι δυνάμεις του παρασκηνίου επιθυμούν να επανατονίσουν και να ενισχύσουν στο δημόσιο μυαλό.  Ως παραδείγματα, βλέπουμε άρθρα και βίντεο να ξεχύνονται για την D-Day και την πλατεία Τιενανμέν με αφορμή τις επετείους τους.  Θα ήταν, επομένως, χρήσιμο αν το κοινό έριχνε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι πραγματικά συνέβη σε αυτά και σε άλλα τέτοια γεγονότα. Τα αμφιλεγόμενα στοιχεία που παρατίθενται παρακάτω θα είναι γνωστά σε πολλούς αναγνώστες που είχαν την ευκαιρία να κάνουν σοβαρή έρευνα και να διαβάσουν τα πολλά αμφισβητούμενα γεγονότα και τις αντικρουόμενες αναφορές.

D-DAY

TIANANMEN SQUARE

RUSSIA GDP

IRANIAN PRESIDENT’S DEATH

BOEING

ISRAEL: OCTOBER 7

UKRAINE: LONG RANGE WEAPONS

USS EISENHOWER IN RED SEA

HOROSHIMA & NAGASAKI

IRAQ: WMD

SKIRPALS

PEARL HARBOR

MAJOR GENERAL SMEDLEY BUTLER

RUSSIAGATE

WATERGATE

9/11

GULF OF TONKIN

COVID-19

USS LIBERTY

REMEMBER THE MAINE

JFK

WAR BETWEEN THE STATES

EXPLODING FERTILIZER

YINON PLAN

MORGENTHAU PLAN

OSAMA BIN LADEN

ARAB SPRING

ADMIRAL AUTHUR CEBROWSKI

Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των περιπτώσεων όπου η επίσημη ιστορία συγκρούεται με την ανεπίσημη ιστορία και στις περισσότερες περιπτώσεις η ανεπίσημη ιστορία αποκρύφθηκε ενεργά ή λογοκρίθηκε στην αρχή.  Σε πολλές περιπτώσεις, η ανεπίσημη ιστορία συνεχίζει να αποσιωπάται, ενώ σε λίγες περιπτώσεις η αλήθεια βγαίνει στην επιφάνεια τα επόμενα χρόνια.  Το επεισόδιο με τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ είναι ένα από τα επεισόδια όπου η επίσημη εκδοχή έχει πλέον αλλάξει ώστε να αντιστοιχεί στην ανεπίσημη εκδοχή.  Ωστόσο, ορισμένα θέματα εξακολουθούν να είναι πολύ ευαίσθητα για να επιτραπεί η παρουσίαση της ανεπίσημης εκδοχής στο κοινό, όπως το Περλ Χάρμπορ και η 11η Σεπτεμβρίου. Έτσι, είναι περίεργο που ο Τραμπ δεν αναφέρθηκε καν στην 11η Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι σε ποιο επίπεδο της καριέρας τους οι αυτοκρατορικοί λειτουργοί εκτίθενται στις ανεπίσημες ιστορίες, λαμβάνοντας υπόψη ότι με το πέρασμα του χρόνου, πολλές, αν όχι οι περισσότερες, από τις ανεπίσημες ιστορίες αποδεικνύονται πιο κοντά στα αντικειμενικά γεγονότα της ιστορίας;  Εάν δεν εκτεθούν με αυτόν τον τρόπο, τότε οι λειτουργοί θα συνεχίσουν να προσπαθούν να διοικούν την αυτοκρατορία χρησιμοποιώντας πεποιθήσεις που βασίζονται σε επίσημους μύθους και παραμύθια. Πόσο καλά θα λειτουργήσει αυτό;  Ένα δεύτερο ερώτημα είναι αν οι ολιγάρχες, οι πλουτοκράτες και οι μάγοι πίσω από την κουρτίνα πιστεύουν επίσης τους επίσημους μύθους και τα παραμύθια; Αν οι σημερινές πολιτικές των ΗΠΑ αποτελούν κάποια ένδειξη, πολλοί από τους ανθρώπους πίσω από την κουρτίνα ζουν όντως νοητικά στη Χώρα των Θαυμάτων.

Μια εναλλακτική εξήγηση έχει προταθεί από σκεπτικιστές που πιστεύουν ότι οι άνθρωποι πίσω από την κουρτίνα δεν μπορεί να είναι όλοι τόσο ηλίθιοι. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν πραγματικά να αναδιοργανώσουν και να επανεφεύρουν τη Δύση, προκειμένου να την επαναφέρουν καλύτερα. Με άλλα λόγια, οι ολιγάρχες σπάνε αυγά για να δημιουργήσουν μια ομελέτα όπου το κοινό δε θα έχει τίποτα στην κατοχή του και θα είναι ευτυχισμένο. Ένα είδος Νέας Τάξης Πραγμάτων. Αυτή η προσπάθεια εξαρτιόταν από την ένταξη, όχι μόνο της Δύσης, αλλά και της Ανατολής και του Νότου στη νέα τάξη πραγμάτων. Έτσι, τα κινήματα εναντίον τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας για την εγκατάσταση κυβερνήσεων που διαχειρίζονται αξιόπιστα από ολιγάρχες στις χώρες αυτές. Αυτοί οι ολιγάρχες αναμενόταν να προσυπογράψουν και να υποστηρίξουν τη νέα τάξη πραγμάτων. Το αποτέλεσμα θα ήταν ένας κόσμος που θα διοικείτο από την τεχνοκρατία και θα λειτουργούσε από ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος της τάξης των ολιγαρχών.

Ωστόσο, ενώ η καταστροφή της παλιάς τάξης πραγμάτων στη Δύση προχωράει σύμφωνα με το σχέδιο, ο πόλεμος με αντιπροσώπους της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας δεν τα πήγε τόσο καλά. Αντί η Ρωσία να επιστρέψει στις συνθήκες της εποχής Γέλτσιν, με το ρούβλι να μετατρέπεται μόνιμα σε ερείπια, οι κυρώσεις και ο πόλεμος φάνηκε να κάνουν τη Ρωσία μόνο ισχυρότερη.  Ακόμα και η Παγκόσμια Τράπεζα δήλωσε επίσημα ότι η Ρωσία έχει την 4η μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη και αναπτύσσεται ταχύτερα από τα έθνη της Δύσης. Εάν το ΑΕΠ βασίζεται σε στοιχεία που απαιτούνται σε καιρό πολέμου, όπως ενέργεια, τρόφιμα, μεταποίηση και όπλα, η Ρωσία είναι τώρα πιθανώς 3η στην παγκόσμια κατάταξη. Τώρα οι ολιγάρχες συνειδητοποιούν πως θα έπρεπε να είχαν κρατήσει τις ΗΠΑ και την ΕΕ σε ισχυρότερη θέση μέχρι να πετύχει το σχέδιο Ουκρανία/Ρωσία και να αποσυρθεί ο Πούτιν και η κυβέρνησή του. Εξ ου και ο πανικός και η σύγχυση εκ μέρους των ολιγαρχών και των υποτακτικών και εντολοδόχων τους. Το σχέδιό τους αποτυγχάνει, οι μύθοι και τα παραμύθια τους αποκαλύπτονται, αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα και να αναδιατάξουν το σύστημα των πεποιθήσεών τους προκειμένου να λάβουν αποτελεσματικά διορθωτικά μέτρα.

Το πρόβλημα είναι ότι το αμερικανικό κοινό έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου, αλλά όχι σωστή πλύση εγκεφάλου. Αυτό σημαίνει πως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συμφωνήσει με την προπαγάνδα του πολέμου και της αφύπνισης, αλλά δεν έχουν εκπαιδευτεί επαρκώς ώστε να μετατραπούν εν μία νυκτί σε πιστούς της αντιπολεμικής και αντι-woke προπαγάνδας. Οι ΗΠΑ δεν έχουν φτάσει ακριβώς στο επίπεδο του Όργουελ, όπου το κόμμα μπορεί να λέει να βαδίσουμε βόρεια τη μια μέρα και μετά να λέει να βαδίσουμε νότια την επόμενη μέρα, και μετά να ισχυρίζεται πως το να βαδίζουμε νότια ήταν πάντα η διαταγή. Με άλλα λόγια, για να βοηθηθεί η διόρθωση του προβλήματος, πρέπει να ανατραπούν οι πολιτικές του τελευταίου τετάρτου αιώνα. Δυστυχώς για τους ολιγάρχες, οι πραγματικοί πιστοί δεν μπορούν να αποπρογραμματιστούν αρκετά γρήγορα. Υπάρχουν αναλαμπές προσπαθειών τέτοιου αποπρογραμματισμού σε πρόσφατα άρθρα των New York Times, της RAND Corporation και της Washington Post, αλλά δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση. Εν τω μεταξύ, τα τσιράκια, οι μαριονέτες και οι πληρεξούσιοι των ΗΠΑ συνεχίζουν να προσθέτουν άχρηστες και αντιπαραγωγικές κυρώσεις κατά της Κίνας και της Ρωσίας, καθώς και να συνεχίζουν τους λανθασμένους πολέμους στην Ουκρανία, τη Γάζα και της Woke ατζέντας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail