Ουκρανοί συνοριοφύλακες ανοίγουν πυρ για να σταματήσουν όσους αποφεύγουν την στράτευση

Global Look Press / President of Ukraine
Freepen.gr -
Οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες έχουν καταφύγει σε πυροβολισμούς για να σταματήσουν ανθρώπους από το να διαφύγουν από τη χώρα, δήλωσε το Σάββατο η Κρατική Υπηρεσία Συνόρων. Μια περίπολος στη δυτική περιοχή Τρανσκαρπαθία της Ουκρανίας χρειάστηκε να ρίξει αρκετές βολές ενώ καταδίωκε μια ομάδα που προσπαθούσε να περάσει παράνομα στην Ουγγαρία, υποστηρίζει ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook.

Οι συνοριοφύλακες συνέλαβαν συνολικά εννέα άτομα που διέφευγαν από την Ουκρανία μέσω της Τρανσκαρπαθίας μέσα σε μία μόνο ημέρα, ανέφερε η υπηρεσία. Η πρώτη ομάδα, μεταξύ των οποίων τρεις κάτοικοι του Κιέβου, προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα τη νύχτα χρησιμοποιώντας διαδικτυακούς χάρτες. Έπεσαν πάνω σε μια περίπολο αρκετές εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα, ανέφερε η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την πρώτη ομάδα ακολούθησε σύντομα μια άλλη αποτελούμενη από τέσσερις κατοίκους της Τρανσκαρπαθίας. Οι άνδρες είχαν έρθει σε επαφή με διακινητές και πλήρωσαν 5.500 δολάρια ο καθένας για να περάσουν με ασφάλεια τα σύνορα, ανέφεραν οι αρχές. Τους καταδίωξαν οι συνοριοφύλακες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και έπεσαν πυροβολισμοί.

Δύο ακόμη άνδρες προσπάθησαν να περάσουν στην Ουγγαρία σε άλλο σημείο την ίδια νύχτα, αλλά επίσης αναχαιτίστηκαν. Οι συλληφθέντες, από τη βόρεια περιφέρεια Τσερνίγκοφ, είχαν καταβάλει 7.000 δολάρια σε διακινητές για να περάσουν στην Ουγγαρία, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να διαφύγουν από τον παράλογο πόλεμο του Ζελένσκι ο οποίος κρύβεται και δίνει εντολές μέσα από την άνεση και ασφάλειά του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail