Ο ισραηλινός στρατός γνώριζε ότι η Χαμάς σχεδίαζε επίθεση - μέσα ενημέρωσης

ΑFΡ / Israel Defense Forces
Freepen.gr - Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) προειδοποιήθηκαν στα μέσα Σεπτεμβρίου ότι η Χαμάς σχεδίαζε να εισβάλει στη χώρα και να πιάσει περισσότερους από 200 ομήρους, μετέδωσε τη Δευτέρα ο ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Kan.

Τρεις εβδομάδες πριν οι μαχητές της Χαμάς επιτεθούν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η διεύθυνση πληροφοριών των IDF συνέταξε μια έκθεση στην οποία αναφερόταν ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές εκπαιδεύονταν για μια μεγάλης κλίμακας εισβολή στο εβραϊκό κράτος, υποστήριξε το Kan, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές ασφαλείας. Το έγγραφο φέρεται να προειδοποιούσε πως δεκάδες κομάντος της Χαμάς θα έπαιρναν μέρος στην επιδρομή, η οποία θα είχε στόχο να φέρει 200 έως 250 ομήρους πίσω στη Γάζα.

Σύμφωνα με τις πηγές του Kan, τα μέλη της Χαμάς είχαν εντοπιστεί να εξασκούνται σε επιθέσεις σε εικονικά φυλάκια των IDF, να κάνουν πρόβες για το πώς να αιχμαλωτίζουν στρατιωτικούς και πολίτες ομήρους και να εκπαιδεύονται στο πώς να χειρίζονται τους αιχμαλώτους μόλις κρατηθούν στη Γάζα.

Το έγγραφο φέρεται να έφτασε σε ανώτερους αξιωματούχους στο τμήμα Γάζας των IDF, αλλά "αγνοήθηκε πλήρως", δήλωσε ο Kan.

Ο Kan δεν είναι η πρώτη πηγή που ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ είχε προειδοποιηθεί για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail