Στη Βαρσοβία έκαναν άσκηση για την αξιοπιστία των καταφυγίων της πόλης

X/trzaskowski_
Freepen.gr - Η Βαρσοβία διεξήγαγε άσκηση για να ελέγξει την αξιοπιστία της επείγουσας παροχής νερού και ηλεκτρικής ενέργειας στα καταφύγια της πόλης, δήλωσε ο δήμαρχος της πολωνικής πρωτεύουσας. Ο Rafal Trzaskowski διέταξε τη Δευτέρα μια συνοπτική άσκηση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της πόλης, "για παν ενδεχόμενο".

"Στο πλαίσιο του προγράμματος Ασφάλειας της Βαρσοβίας, ελέγχουμε τις κρίσιμες υποδομές- χθες όλες οι υπηρεσίες της πόλης πραγματοποίησαν ασκήσεις στο εργοστάσιο ύδρευσης, ώστε να είμαστε έτοιμοι", δήλωσε ο Trzaskowski στους δημοσιογράφους την Τρίτη. "Προετοιμάζουμε τις προμήθειες νερού, προετοιμάζουμε τις αποθήκες προκειμένου να αποθηκεύσουμε πρόσθετο εξοπλισμό, όπως γεννήτριες. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε είδους κατάσταση".

Ο Trzaskowski μοιράστηκε επίσης φωτογραφίες από την άσκηση στο X (πρώην Twitter), καθησυχάζοντας τους κατοίκους της Βαρσοβίας ότι "πρόκειται απλώς για μια άσκηση", αλλά πως η πόλη λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλειά τους.

Οι επιχειρήσεις ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, η αστυνομία, η πυροσβεστική και ο στρατός συνεργάστηκαν για να δοκιμάσουν "σενάρια δράσης σε πιθανές καταστάσεις κρίσης", σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Η Βαρσοβία έχει πληθυσμό περίπου 1,8 εκατομμύρια κατοίκους και τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τρία εκατομμύρια ανθρώπους στο σύστημα του μετρό, σε υπόγεια γκαράζ και σε άλλους καθορισμένους χώρους καταφυγής. Ωστόσο, θα χρειαστεί "λίγη ακόμη δουλειά" για να φτάσουν όλα αυτά στα πρότυπα, δήλωσε ο δήμαρχος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail