Η Γερμανία ξεφορτώνεται μετανάστες στην Πολωνία - συνοριοφύλακες

pixabay / OpenClipart-Vectors
Freepen.gr - Η πολωνική συνοριοφυλακή απαίτησε από τη γερμανική ομόλογό της να εξηγήσει γιατί μια οικογένεια μεταναστών αποβιβάστηκε σε πολωνικό έδαφος την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, χιλιάδες μετανάστες έχουν σταλεί από τη Γερμανία στην Πολωνία υπό παρόμοιες συνθήκες.

Ένα αυτοκίνητο της γερμανικής αστυνομίας άφησε δύο ενήλικες Αφγανούς μετανάστες και τρία παιδιά κοντά στην πόλη Osinow Dolny κοντά στα γερμανικά σύνορα την περασμένη Παρασκευή, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος chojna24. Η πολωνική αστυνομία δεν κατάφερε να βρει την οικογένεια μεταναστών όταν έψαξε την περιοχή, ανέφερε τη Δευτέρα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dziennik.

"Η προσαγωγή και η εγκατάλειψη αλλοδαπών στην Πολωνία από τη γερμανική αστυνομία παραβίασε τις αρχές της συνεργασίας μεταξύ των δύο υπηρεσιών", ανέφερε η Συνοριοφυλακή σε ανακοίνωσή της. "Οι γερμανικές υπηρεσίες δεν μπορούν να λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις αυθαίρετα".

Η Συνοριοφυλακή πρόσθεσε ότι "επικοινώνησε αμέσως με τη γερμανική πλευρά για να εξηγήσει τις συνθήκες του περιστατικού" και πως ο αρχηγός της υπηρεσίας θα συζητήσει το θέμα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας την Τρίτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail