Ο ρωσικός στρατός αλέθει τις εφεδρείες του Κιέβου στη μάχη για το Βολτσάνσκ

Freepen.gr - Ο πραγματικός στόχος της συνεχιζόμενης επιχείρησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προς την κατεύθυνση της μεγάλης ουκρανικής πόλης Χάρκοβο φαίνεται να αποκαλύπτεται σιγά-σιγά. Αρχικά, ορισμένες από τις ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι το σχέδιο ήταν να δημιουργηθεί μια νεκρή ζώνη για να μειωθεί η ένταση των βομβαρδισμών της ρωσικής συνοριακής περιοχής - Belgorod Oblast. Παρόλα αυτά, η ποσοτική και ποιοτική σύνθεση της ρωσικής ομάδας "Βορράς" αποδεικνύει πως ο πραγματικός στόχος προφανώς ήταν να αναγκάσει το Κίεβο να αναπτύξει τις στρατηγικές του εφεδρείες στη μάχη και να αποδυναμώσει την άμυνα σε άλλα τμήματα του μετώπου, σημειώνει το southfront.press.

Οι Ρώσοι κατάφεραν να το επιτύχουν αυτό. Στις 13 Ιουνίου κατέλαβαν σημαντικό μέρος των αστικών περιοχών του Βολτσάνσκ. Οι δυνάμεις του Κιέβου προσπάθησαν να αντεπιτεθούν τις τελευταίες ημέρες. Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιούν μονάδες από την στρατηγική εφεδρεία και τις πιο ετοιμοπόλεμες μονάδες τους.

Στις 12 και 13 Ιουνίου, στα ανατολικά του Volchansk, οι δυνάμεις του Κιέβου επιχείρησαν να επιτεθούν περισσότερες από 10 φορές. Συμμετείχαν συνδυασμένες μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέχρι και ένας λόχος, υποστηριζόμενες από τεθωρακισμένα οχήματα. Όλες οι επιθέσεις αποκρούστηκαν με επιτυχία.

Ο ρωσικός στρατός διέκοψε τη μεταφορά ουκρανικών ενισχύσεων στη γραμμή του μετώπου. Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν. Τα ρωσικά συστήματα βαρέων φλογοβόλων TOS-1A "Solntsepek" και TOS-2 "Tosochka" επέδειξαν για άλλη μια φορά την υψηλή αποτελεσματικότητά τους. Οι συνολικές απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων προς αυτή την κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας ανήλθαν σε περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Στις 13 Ιουνίου, ρωσικές ομάδες εφόδου εδραίωσαν τις θέσεις τους στο έδαφος του εργοστασίου κατασκευής μηχανημάτων του Βολτσάνσκ, καταλαμβάνοντας τα διοικητικά κτίρια και τα περισσότερα από τα κτίρια και τις κατασκευές παραγωγής. Οι Ρώσοι άρχισαν να κατασκευάζουν οχυρώσεις βορειοανατολικά της πόλης.

Οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν τις προσπάθειες να αποκαταστήσουν τον έλεγχο του χαμένου εδάφους.

Στην κατεύθυνση του Οτσερέτινο στη ΛΔΚ, ο ρωσικός στρατός απωθεί ουκρανικές μονάδες από τα οχυρωμένα σημεία τους. Οι δυνάμεις του Κιέβου δεν φαίνεται να είναι σε θέση να σταθεροποιήσουν τη γραμμή του μετώπου. Η μεταφορά των πιο ετοιμοπόλεμων μονάδων τους στο Βολτσάνσκ έπαιξε το ρόλο της. Από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τους οικισμούς Novoaleksandrovka και Novopokrovskoe, εισήλθε στο Sokol και οι μάχες έφτασαν μέχρι τις παρυφές ενός σημαντικού ουκρανικού αμυντικού κόμβου στον οικισμό Novoselovka Pervaya.

Από τις 13 Ιουνίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να εξαπολύουν πυραυλικά και βομβαρδιστικά πλήγματα κατά των άμεσων οπίσθιων τμημάτων των ουκρανικών στρατευμάτων. Για άλλη μια φορά, εξαπολύθηκε πυραυλική επίθεση εναντίον του εργοστασίου μηχανοκατασκευής Starokramatorsk στο Kramatorsk. Στο έδαφος του εργοστασίου αποθηκεύονται και επισκευάζονται ουκρανικά MLRS και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός.

Συνολικά, η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει εξαιρετικά ανησυχητική για το καθεστώς Ζελένσκι. Παρά τη μαζική οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση, το Κίεβο δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει σημαντικά επιτεύγματα ενόψει της συνόδου κορυφής για την Ουκρανία στην Ελβετία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail