Κινδυνολογεί ο Μακρόν κάνοντας λόγο για απειλές εμφυλίου πολέμου

pixabay / TheDigitalArtist
Freepen.gr - Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εμφύλιο πόλεμο, εάν τα πολιτικά κόμματα είτε της άκρας αριστεράς είτε της άκρας δεξιάς πάρουν την εξουσία, προειδοποίησε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Μόνο ο κεντρώος κυβερνητικός συνασπισμός του μπορεί να αποτρέψει ένα τέτοιο σενάριο, πρόσθεσε.

Μιλώντας τη Δευτέρα σε συνέντευξη στο podcast "Generation Do It Yourself", ο Μακρόν υποστήριξε ότι τόσο το δεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός όσο και το αριστερό κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία έχουν υποστηρίξει διχαστικές πολιτικές που υποδαυλίζουν τις εντάσεις. Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί την Κυριακή, ενώ ο δεύτερος γύρος έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιουλίου.

Ο Μακρόν χαρακτήρισε τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξτρεμιστικά και υποστήριξε ότι η ρητορική τους θα πυροδοτήσει περισσότερες συγκρούσεις. "Όταν έχεις βαρεθεί και η καθημερινότητα είναι δύσκολη, μπορεί να μπεις στον πειρασμό να ψηφίσεις τα άκρα που έχουν πιο γρήγορες λύσεις", είπε. "Αλλά η λύση δεν θα είναι ποτέ η απόρριψη των άλλων".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail