Το Ισραήλ εντείνει τον πόλεμο

Freepen.gr - Το Ισραήλ εντείνει τον πόλεμό του κατά του Κινήματος Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών ένοπλων ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει μεγαλύτερη πίεση σε άλλα μέτωπα εκτός από την αυξανόμενη διεθνή πίεση, γράφει το southfront.press.

Στις 2 Ιουνίου, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) επέκτειναν τις επιχειρήσεις τους στη νότια περιοχή της Ράφα στη Γάζα, όπου έχουν βρει καταφύγιο περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, εισβάλλοντας στον καταυλισμό Γιάμπνα.

Την επόμενη ημέρα, 3 Ιουνίου, οι IDF αναγνώρισαν ότι τέσσερις ακόμη Ισραηλινοί αιχμάλωτοι είχαν σκοτωθεί στη Γάζα. Ο στρατός δήλωσε πως οι τέσσερις κρατούνταν μαζί στην πόλη Χαν Γιουνίς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας. Οι όμηροι σκοτώθηκαν πιθανότατα σε ισραηλινά πλήγματα στην πόλη.

Αργότερα, στις 4 Ιουνίου, οι IDF επανέλαβαν τις επιχειρήσεις στην κεντρική Γάζα, εξαπολύοντας επίθεση στις ανατολικές περιοχές της Bureij και στα ανατολικά της Deir al-Balah. Ο στρατός ανέφερε «επιχειρησιακό έλεγχο» των δύο περιοχών το πρωί της 5ης Ιουνίου. Ωστόσο, εκεί εξακολουθούσαν να αναφέρονται συγκρούσεις με τη Χαμάς και άλλες παρατάξεις.

Μία 6η Ιουνίου, οι IDF ανέφεραν παλαιστινιακή επιδρομή από τη νότια Γάζα προς τους οικισμούς Kerem Shalom και Holit. Η επιδρομή ανέδειξε την αποτυχία των πρόσφατων ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα.

Η πρόσφατη ισραηλινή κλιμάκωση στη Γάζα οδήγησε σε περισσότερες εντάσεις στο μέτωπο με το Λίβανο. Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε 40 επιθέσεις εναντίον των IDF μεταξύ 2 και 5 Ιουνίου. Επιθέσεις με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την ομάδα οδήγησαν σε μεγάλες πυρκαγιές κοντά στον οικισμό Kriyat Shmona και στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν στις 2 και 3 Ιουνίου.

Επιπλέον, η ομάδα χτύπησε ένα ραντάρ του συστήματος αεράμυνας Iron Dome στους στρατώνες Yarden του Γκολάν χρησιμοποιώντας ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος αυτοκτονίας στις 2 Ιουνίου και έναν εκτοξευτή του συστήματος στους στρατώνες Ramot Naftali χρησιμοποιώντας έναν κατευθυνόμενο πύραυλο στις 5 Ιουνίου.

Το Ισραήλ αντιμετώπισε επίσης άλλη μια πυραυλική επίθεση από την Υεμένη στις 3 Ιουνίου. Οι Χούθι δήλωσαν ότι εκτόξευσαν ένα νέο τύπο βαλλιστικού πυραύλου με την ονομασία «Παλαιστίνη» στο λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας, το Εϊλάτ. Ο πύραυλος καταρρίφθηκε ωστόσο από το σύστημα αεράμυνας Arrow, σύμφωνα με τις IDF.

Επιπλέον, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανακοινώνει επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ενός ζωτικού ισραηλινού στόχου στην πόλη Χάιφα και ενός άλλου στις ακτές της Νεκράς Θάλασσας στις 2 και 4 Ιουνίου.

Παρά την αποτυχία του να εξασφαλίσει κάποιο επίτευγμα, το Ισραήλ δεν είναι μόνο αποφασισμένο να συνεχίσει τον πόλεμο στη Γάζα, αλλά φαίνεται επίσης να πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον πόλεμο με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Επιπλέον, το Ισραήλ προκαλεί για άλλη μια φορά το Ιράν. Στις 2 Ιουνίου ένας Ιρανός στρατιωτικός σύμβουλος σκοτώθηκε σε ισραηλινά πλήγματα στο κυβερνείο του Χαλεπιού στη βόρεια Συρία. Η Τεχεράνη υποσχέθηκε να απαντήσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail