Πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ Σταυρίδης: Ρωσία και Κίνα νικούν τις ΗΠΑ στην Αφρική

RIA Novosti / Melnik Gennady
Freepen.gr - Η Ρωσία και η Κίνα ενισχύουν την επιρροή τους στην Αφρική, ενώ οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χάνουν το γεωπολιτικό τους πλεονέκτημα στην ήπειρο χωρίς μια σαφή στρατηγική, σύμφωνα με τον James Stavridis, πρώην διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και ναύαρχο του αμερικανικού ναυτικού εν αποστρατεία. Αυτό ανέφερε σε άρθρο του με τίτλο "Η Κίνα και η Ρωσία νικούν τις ΗΠΑ στην Αφρική", το οποίο δημοσιεύθηκε από το πρακτορείο Bloomberg.

"Η Ρωσία και η Κίνα εδραιώνουν την πολιτική και στρατιωτική επιρροή τους σε όλη την ήπειρο", σημειώνει ο Stavridis στο άρθρο.

Μεταξύ των πρόσφατων αποδείξεων για την αποδυνάμωση της θέσης της Ουάσινγκτον στην ήπειρο, υπενθύμισε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τον Νίγηρα.

"Οι ανταγωνιστές της Αμερικής μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων έχουν κάνει βαθιές τομές και χωρίς μια συνεκτική στρατηγική, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χάνουν επιρροή και γεωπολιτικό πλεονέκτημα", τόνισε ο πρώην διοικητής της συμμαχίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail