Οι ιδιοφυΐες Μακρόν και Σολτς προβάλλουν το επιχείρημα ότι η Ρωσία θα χτυπήσει μέλη του ΝΑΤΟ

Photo: Public domain
Η γαλλική ιδιοφυΐα Εμανουέλ Μακρόν συνεχίζει να πατάει το κουμπί για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή τη φορά ενώ βρισκόταν στο Βερολίνο αυτή την εβδομάδα για να καλοπιάσει τη Γερμανία σε κατάσταση αυτοκαταστροφής.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Μακρόν έχει ενταχθεί στη χορωδία άλλων προσωπικοτήτων του ΝΑΤΟ που ζητούν να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Φαίνεται ότι ο Μακρόν κατάφερε να σαγηνεύσει τους Γερμανούς με τη μανιακή του αποστολή. Μετά τη συνάντησή τους, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μεταστράφηκε από το να αντιτίθεται σε τέτοια πλήγματα στο να τα εγκρίνει τώρα.

Ο Scholz δήλωσε στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου: «Η Ουκρανία έχει κάθε δυνατότητα να το κάνει αυτό, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα, εάν η Ουκρανία δεχθεί επίθεση, μπορεί να αμυνθεί».

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Γερμανός «ηγέτης» (ένας όρος που καλό είναι να χρησιμοποιείται με καλλιτεχνική αδεία) ήταν αντίθετος σε μια τέτοια κίνηση. Τόσο προβλέψιμος είναι αυτός ο χορός με τα κεφάλια της καρφίτσας. Θυμηθείτε την παρελθούσα φευγαλέα αντίθεση στα άρματα μάχης Leopard, και ούτω καθεξής.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως η Ουκρανία πρέπει να έχει το δικαίωμα να «εξουδετερώνει» τις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις που εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να τους επιτρέψουμε να εξουδετερώσουν στρατιωτικές τοποθεσίες από όπου εκτοξεύονται πύραυλοι, από όπου... η Ουκρανία δέχεται επιθέσεις», είπε και πρόσθεσε: «Δεν θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να αγγίξουν άλλους στόχους στη Ρωσία, και προφανώς πολιτικές δυνατότητες».

Τα σχόλια προκάλεσαν την προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δήλωσε πως η «συνεχής κλιμάκωση» είναι παιχνίδι με τη φωτιά και πως τα πλήγματα μακράς εμβέλειας κατά της Ρωσίας με όπλα του ΝΑΤΟ θα έχουν «συνέπειες» για τα εδάφη του ΝΑΤΟ. Εν ολίγοις, οι συνέπειες είναι ο ολοκληρωτικός πόλεμος και η πυρηνική πυρκαγιά.

Η μεγαλομανία του Μακρόν συμβάλλει υπέρμετρα στην έναρξη του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου. Αυτός ο μικροσκοπικός πολιτικός (όσον αφορά τα επιτεύγματα της καριέρας του) θέλει να είναι ο ηγέτης της Ευρώπης και ανεβάζει συνεχώς τους τόνους με ασκήσεις θωρακισμού. Πριν από εβδομάδες, έδωσε το έναυσμα για την ιδέα να στείλει στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, μια ιδέα που αρχίζει να παίρνει διαστάσεις. Αυτή την εβδομάδα, ο αρχιστράτηγος της Ουκρανίας καλωσόρισε την επικείμενη άφιξη Γάλλων στρατιωτικών εκπαιδευτών.

Τώρα ο Μακρόν βάζει τον ώμο του πίσω από τις εκκλήσεις προς το ΝΑΤΟ να εγκρίνει επίσημα αεροπορικές επιδρομές μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας.

Ο σημαντικότερος παράγοντας που ωθεί σε τέτοιες εκκλήσεις είναι η απελπισία του ΝΑΤΟ, καθώς το καθεστώς της Ουκρανίας που είναι ο πληρεξούσιος αντιπρόσωπός του αντιμετωπίζει την κατάρρευση εν μέσω σημαντικών ρωσικών στρατιωτικών κερδών μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια πολέμου και εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια που σπαταλήθηκαν από την Ουάσιγκτον και τους δυτικούς υποτελείς της. Η Ρωσία κερδίζει παρά την τεράστια προσπάθεια της Δύσης να την νικήσει. Έτσι, ο διπλασιασμός των επαίσχυντων απωλειών είναι το στοίχημα της Δύσης.

Η μαγκιά του Μακρόν είναι γεμάτη απάτη και αυταπάτες. Το ουκρανικό καθεστώς χρησιμοποιεί ήδη όπλα μεγάλου βεληνεκούς του ΝΑΤΟ για να πλήξει τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικής κατασκευής πυραύλων κρουζ Scalp. Γάλλοι και ΝΑΤΟϊκοί εκπαιδευτές βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία και βρίσκονται εκεί από τότε που το πραξικόπημα στο Κίεβο που χρηματοδοτήθηκε από τη CIA το 2014 έφερε στην εξουσία ένα νεοναζιστικό καθεστώς.

Η φαινομενική εντιμότητα του Μακρόν σχετικά με το ότι «δεν επιτρέπει επιθέσεις σε μη στρατιωτικές ικανότητες» είναι κυνική ανοησία. Το καθεστώς του Κιέβου και οι ΝΑΤΟϊκοί εκπαιδευτές του που χρησιμοποιούν μακράς εμβέλειας ΝΑΤΟϊκά όπλα έχουν σκοτώσει συστηματικά δεκάδες αμάχους σε ρωσικό έδαφος που συνορεύει με την Ουκρανία, όπως το Μπέλγκοροντ, το Μπριάνσκ και το Κουρσκ.

Όλη αυτή η συζήτηση για το «λύσιμο των χεριών της Ουκρανίας» είναι απλώς η ρητή διατύπωση της υφιστάμενης πολιτικής του ΝΑΤΟ.

Αυτή η επίσημη στάση αποτελεί ωστόσο μια σοβαρή κλιμάκωση. Είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κήρυξη πολέμου στη Ρωσία.

Για λόγους επιχειρηματολογίας, ας αφήσουμε τον Μακρόν και τον Σολτς λίγο χαλαρούς. Ας δεχτούμε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται σε προπολεμικό ρωσικό έδαφος και εκτοξεύουν όπλα στην Ουκρανία θα πρέπει να εξουδετερωθούν. Πέρα από τις ρητορικές τσαχπινιές, ας υποθέσουμε πως ο Μακρόν και ο Σολτς απλώς προσπαθούν να ισοπεδώσουν το πεδίο της μάχης, ας πούμε, και να δώσουν στην ουκρανική πλευρά τις ίδιες στρατιωτικές δυνατότητες και ελευθερίες με τη ρωσική πλευρά. Μας χτυπήσατε, άρα μπορούμε να σας χτυπήσουμε κι εμείς. Φαίνεται αρκετά δίκαιο.

Ακολουθώντας αυτό το σκεπτικό, η αρχή είναι ότι η Ουκρανία θα πρέπει να μπορεί να χτυπήσει ρωσικές τοποθεσίες από όπου γίνονται επιθέσεις στην Ουκρανία.

Αλλά εδώ είναι το πρόβλημα. Ο Μακρόν και ο Σολτς κάνουν ακούσια την υπόθεση για τη Ρωσία να χτυπήσει, ομοίως, τα κέντρα από τα οποία προέρχονται οι επιθέσεις στο έδαφός της. Ο μόνος λόγος για τον οποίο ο Μακρόν και ο Σολτς δεν βλέπουν αυτή τη λογική συνέπεια είναι προφανώς λόγω αλαζονείας, διπλής σκέψης και άθλιας υποτέλειας στον θείο Σαμ.

Ποια κέντρα του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να είναι νόμιμοι στόχοι; Η βάση Ramstein στη Γερμανία θα ήταν δίκαιο παιχνίδι. Εκεί συναντώνται τακτικά οι επικεφαλής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για να σχεδιάσουν την επόμενη φάση των αποστολών όπλων στην Ουκρανία.

Τι λέτε για το γαλλικό υπουργείο Άμυνας στο Παρίσι; Αυτή την εβδομάδα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας είχε συνομιλίες υψηλού επιπέδου με τους Ουκρανούς ομολόγους του για να δώσει το πράσινο φως για την ανάπτυξη Γάλλων εκπαιδευτών που θα βοηθήσουν στην εκτόξευση όπλων κατά της Ρωσίας.

Τι λέτε για το Βερολίνο, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες και τη Μαδρίτη, όπου αυτή την εβδομάδα καταστρώθηκαν περισσότερα σχέδια για την αποστολή στρατιωτικών πυρομαχικών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία για να συνεχιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία;

Ο Μακρόν και ο Σολτς θέλουν να λύσουν τα χέρια της Ουκρανίας για να χτυπήσει τη Ρωσία με πυραύλους του ΝΑΤΟ. Με τον τρόπο αυτό, λύνουν τα χέρια της Ρωσίας.

Δεν είναι περίεργο που οι Ευρωπαίοι πολίτες ανησυχούν όλο και περισσότερο για την ανισόρροπη λογική του Μακρόν και άλλων, όπως ο Νορβηγός - ξύλινο ανδρείκελο του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και οι νοσταλγοί των Ναζί στις χώρες της Βαλτικής. Οι επερχόμενες ευρωεκλογές υπόσχονται να είναι μια τιμωρία για τους πολιτικούς του κατεστημένου όπως ο Μακρόν και ο Σολτς. Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτοί οι πολιτικοί θέλουν να κερδίσουν ψήφους δείχνοντας σκληροί. Θα καταλήξουν να χάσουν ψήφους και νομιμοποίηση εξαιτίας της λαϊκής οργής και αηδίας για την απερίσκεπτη πολεμοκαπηλεία τους.

Παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως τίποτα άλλο παρά αξιολύπητα λαγωνικά του θείου Σαμ.

Μέχρι πρόσφατα ο Σολτς είχε αντιταχθεί στην ιδέα της άμεσης χρήσης στρατευμάτων και όπλων του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας. Τώρα έχει γυρίσει σαν σκυλί του τσίρκου για ένα μπισκότο.

Ο Μακρόν φιλοξενήθηκε στο Βερολίνο αυτή την εβδομάδα για να εξομαλύνει τις τριβές μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. Αναμφίβολα, το Βερολίνο είναι ενοχλημένο από το γεγονός πως ο Γάλλος πρόεδρος ανέλαβε να ανεβάσει τους τόνους στις εχθροπραξίες με τη Ρωσία, προσπαθώντας να εμφανιστεί ως το «κορυφαίο σκυλί» στην Ευρώπη που επιδεικνύει «ματσό ηγεσία».

Στην πραγματικότητα, το «κορυφαίο σκυλί» δεν είναι παρά ένα αξιολύπητο ροζ κανίς για τον θείο Σαμ.

Πόσο έχουν γυρίσει τα πράγματα. Υπήρξε μια εποχή που οι Γερμανοί καμάρωναν στο Παρίσι με ελάχιστη αντίσταση. Τώρα βλέπουμε έναν Γάλλο ναρκισσιστή να καμαρώνει στο Βερολίνο... και τους Γερμανούς να ξαπλώνουν και να κυλιούνται με τη γλώσσα τους να κουνιέται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail