Η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα οικονομικά ζητήματα ως όπλο

pixabay / TheDigitalArtist
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σέβονται τους νόμους της οικονομίας της αγοράς και τις αρχές του θεμιτού ανταγωνισμού και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα εμπορικά και οικονομικά ζητήματα ως όπλα, δήλωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, σχολιάζοντας τους προτεινόμενους κανόνες του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για τον περιορισμό των επενδύσεων στην Κίνα.

"Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να διακόψουν τους δεσμούς με την Κίνα ή να παρεμποδίσουν την οικονομική ανάπτυξη της ΛΔΚ, αλλά επέμειναν στη δημοσίευση σχεδίων κανόνων που περιορίζουν τις επενδύσεις αμερικανικών εταιρειών στην Κίνα και καταπνίγουν την κανονική ανάπτυξη της κινεζικής βιομηχανίας", ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, πρόκειται για ένα τυπικό μοτίβο γενίκευσης της εθνικής ασφάλειας που παραβιάζει τη συναίνεση στην οποία κατέληξαν οι δύο αρχηγοί κρατών στη συνάντηση του Σαν Φρανσίσκο.

Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας τόνισε ότι επηρεάζει το κανονικό εμπόριο και την οικονομική συνεργασία μεταξύ κινεζικών και αμερικανικών επιχειρήσεων, υπονομεύει τη διεθνή εμπορική και οικονομική τάξη και διαταράσσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα των παγκόσμιων αλυσίδων παραγωγής και εφοδιαστικής.

"Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σεβαστούν τους νόμους της οικονομίας της αγοράς και τις αρχές του θεμιτού ανταγωνισμού, να σταματήσουν να πολιτικολογούν και να χρησιμοποιούν τα εμπορικά και οικονομικά ζητήματα ως όπλα, να άρουν τους επενδυτικούς περιορισμούς στην Κίνα και να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για την εμπορική και οικονομική συνεργασία Κίνας-ΗΠΑ", τόνισε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail