Το Ιράν απειλεί το Ισραήλ με "καταστροφικό πόλεμο"

pixabay / Chickenonline
Freepen.gr - Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει έναν καταστροφικό πόλεμο εάν οι δυνάμεις του εισβάλουν στο Λίβανο, δήλωσε το Ιράν, μετά την εντατικοποίηση των διασυνοριακών πυρών μεταξύ των IDF και της λιβανέζικης ένοπλης ομάδας Χεζμπολάχ.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι το Ισραήλ είναι "προετοιμασμένο για μια πολύ έντονη επιχείρηση" κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο.

Σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) την Παρασκευή, η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ χαρακτήρισε τις προφανείς προετοιμασίες του Ισραήλ ως "ψυχολογικό πόλεμο" και "προπαγάνδα", αλλά προειδοποίησε πως "θα ακολουθήσει ένας πόλεμος που θα εξαλείψει τα πάντα" εάν το Ισραήλ πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη επίθεση στο λιβανέζικο έδαφος.

"Όλες οι επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους συμμετοχής όλων των μετώπων της αντίστασης, βρίσκονται στο τραπέζι", δήλωσε η ιρανική αποστολή. Είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Χεζμπολάχ "έχει την ικανότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τον Λίβανο" και θα νικήσει τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας.

Το πρωί του Σαββάτου, το Ισραήλ έπληξε αρκετές τοποθεσίες στο νότιο Λίβανο.

"Τις τελευταίες ώρες, πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε διάφορους στόχους της Χεζμπολάχ, μεταξύ των οποίων μια στρατιωτική τοποθεσία της οργάνωσης στην περιοχή Ζαμπκίν, δύο τοποθεσίες επιχειρησιακής υποδομής στην περιοχή Κιάμ και ένα κτίριο της Χεζμπολάχ στην περιοχή αλ-Άντισσα", ανακοίνωσαν οι IDF.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail