Τα δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία «δεν έχουν ασυλία» - Κρεμλίνο

pexels / Serg Alesenko
Freepen.gr - Οποιοδήποτε ξένο στρατιωτικό προσωπικό σταλεί στην Ουκρανία θα είναι νόμιμοι στόχοι για ρωσικά πλήγματα, είτε προέρχονται από τη Γαλλία είτε από οπουδήποτε αλλού, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ ρωτήθηκε σχετικά με ένα δημοσίευμα της Washington Post, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, στο οποίο υποστηρίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «μπορεί να δει το χτύπημα των γαλλικών στρατευμάτων, αν οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να τα εντοπίσουν... ως μια ευκαιρία να ταπεινώσει τον [Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ] Μακρόν».

Το σχόλιο ήταν μια προφανής αναφορά σε ένα γαλλικό σχέδιο για την αποστολή στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία. Ο Μακρόν έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να στείλουν στρατεύματα μέλη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

«Το γεγονός είναι πως οποιοιδήποτε εκπαιδευτές που εμπλέκονται στην εκπαίδευση του στρατού του ουκρανικού καθεστώτος δεν έχουν καμία ασυλία», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Τρίτη. «Και δεν έχει σημασία αν είναι Γάλλοι ή όχι».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail