Ξυπνήστε! Οι Ρώσοι ΔΕΝ μπλοφάρουν

Ο πυρηνικός πόλεμος δεν είναι κάτι με το οποίο πρέπει να τζογάρουμε. Σε περίπτωση μιας πλήρους πυρηνικής ανταλλαγής μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, εκατομμύρια άνθρωποι θα πέθαιναν αμέσως και εκατοντάδες εκατομμύρια θα πέθαιναν κατά τη διάρκεια του πυρηνικού χειμώνα και των παγκόσμιων λιμών που θα ακολουθούσαν. Επομένως, ο πυρηνικός πόλεμος πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος. Δυστυχώς, και οι δύο πλευρές απλώς συνεχίζουν να κλιμακώνουν τα πράγματα στην Ουκρανία και οι Ρώσοι συνεχίζουν να μας προειδοποιούν ότι αν τους πιέσουν πολύ, θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα. Αλλά οι ηγέτες μας δεν παίρνουν αυτές τις απειλές στα σοβαρά.  Φαίνεται να πιστεύουν πως μπορούν να συνεχίσουν να σέρνονται όλο και πιο κοντά στις κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει οι Ρώσοι, επειδή είναι πεπεισμένοι ότι οι Ρώσοι δε θα διακινδυνεύσουν ποτέ στην πραγματικότητα έναν πυρηνικό πόλεμο. Φυσικά, καλύτερα να ελπίζουμε πως οι ηγέτες μας δε θα κάνουν λάθος υπολογισμούς, διότι αν ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος οι περισσότεροι Αμερικανοί θα καταλήξουν νεκροί.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε ανόητα ότι η Ουκρανία θα πρέπει να είναι ελεύθερη να χρησιμοποιεί πυραύλους που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να πλήξει στόχους βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.

Σε απάντηση, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε πως αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση πυρηνική σύγκρουση μεταξύ των δύο εθνών μας:

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απηύθυνε την πιο έντονη προειδοποίησή του ότι η εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να καταλήξει σε πυρηνική καταστροφή, μετά την άρση των περιορισμών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τη χρήση αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία για απευθείας επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως οι ΗΠΑ έχουν άρει τους περιορισμούς, αφού αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, του αμερικανικού στρατού και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πέρασαν εβδομάδες συζητώντας πίσω από κλειστές πόρτες τη χρήση των όπλων από την Ουκρανία.
Ο Μεντβέντεφ ήταν πρόεδρος της Ρωσίας στο παρελθόν και μπορεί να ξαναγίνει πρόεδρος κάποια στιγμή μετά το τέλος της βασιλείας του Πούτιν.

Έτσι, το γεγονός ότι μας απειλεί δημοσίως με πυρηνική καταστροφή θα πρέπει να μας ανησυχήσει όλους:

Η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων μπορεί επίσης να είναι λανθασμένη, αν και αυτό θα ήταν ένα μοιραίο λάθος", δήλωσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος ήταν Ρώσος πρόεδρος με το δάχτυλό του στο πυρηνικό κουμπί από το 2008 έως το 2012.

'Εξάλλου, όπως σωστά σημείωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πολύ υψηλή πυκνότητα πληθυσμού.

'Και για τις εχθρικές χώρες των οποίων τα εδάφη βρίσκονται πιο μακριά από την περιοχή κάλυψης των τακτικών πυρηνικών όπλων, υπάρχει τελικά μια στρατηγική δυνατότητα.

'Και αυτό, δυστυχώς, δεν είναι εκφοβισμός ή πυρηνική μπλόφα.

'Η τρέχουσα στρατιωτική σύγκρουση με τη Δύση εξελίσσεται σύμφωνα με το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Φυσικά δεν είναι ο μόνος που κάνει τέτοιες δηλώσεις.

Ο Ντμίτρι Σουσλόφ, μέλος του Ρωσικού Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής, υποστηρίζει πως οι Ρώσοι πρέπει να πυροδοτήσουν μια πυρηνική συσκευή για να δείξουν στον υπόλοιπο κόσμο πόσο σοβαροί είναι:
Τέλος, για να επιβεβαιώσουμε τη σοβαρότητα των προθέσεων της Ρωσίας και να πείσουμε τους αντιπάλους μας για την προθυμία της Μόσχας να κλιμακωθεί, αξίζει να εξεταστεί το ενδεχόμενο μιας επίδειξης (δηλαδή μη επιθετικής) πυρηνικής έκρηξης. Η πολιτική και ψυχολογική επίδραση ενός σύννεφου ατομικού μανιταριού, που μεταδίδεται ζωντανά σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια του κόσμου, ελπίζουμε ότι θα επαναφέρει στους δυτικούς πολιτικούς το μόνο πράγμα που απέτρεψε τους πολέμους μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων μετά το 1945, και το οποίο τώρα έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό – το ​​φόβο του πυρηνικού πολέμου.
Δυστυχώς, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα πόσο κοντά είμαστε στον πυρηνικό πόλεμο.

Ενώ τα μεγάλα ειδησεογραφικά μας δίκτυα έχουν εμμονή με την πολιτική, τα ρωσικά ειδησεογραφικά κανάλια είναι γεμάτα με συζητήσεις για πόλεμο.

Ένας από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, έγινε πρόσφατα πρωτοσέλιδο όταν δήλωσε ευθαρσώς πως «ο πυρηνικός πόλεμος είναι αναπόφευκτος είτε έτσι είτε αλλιώς:
«Ο πυρηνικός πόλεμος είναι αναπόφευκτος σε κάθε περίπτωση. Ας συγκρίνουμε ποιανού τα στρατηγικά όπλα είναι μεγαλύτερα!». Ο Solovyov είπε στο τηλεοπτικό του πρόγραμμα, σύμφωνα με ένα απόσπασμα που μεταφράστηκε στα αγγλικά και δημοσιεύτηκε στο κανάλι YouTube του Russian Media Monitor, μιας ομάδας παρακολούθησης που δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Τζούλια Ντέιβις «σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τη ρωσική προπαγάνδα», το Σάββατο.
Υπάρχει μια αυξανόμενη συναίνεση στο εσωτερικό της Ρωσίας ότι μια τελική αναμέτρηση με τις δυτικές δυνάμεις είναι αναπόφευκτη.

Και οι Ρώσοι καταλαβαίνουν πολύ ξεκάθαρα ότι όποιος χτυπήσει πρώτος σε έναν πυρηνικό πόλεμο έχει τις καλύτερες πιθανότητες να επιβιώσει.

Επομένως, εάν υπάρχει διέξοδος από αυτό το χάος, οι ηγέτες μας θα πρέπει να προσπαθούν να τον βρουν όσο ακόμα μπορούν.

Δυστυχώς, επιτρέπουμε στους Ουκρανούς να προκαλούν τη Ρωσία με πολύ ανησυχητικούς τρόπους.

Μόλις χτύπησαν ένα άλλο σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, και αυτό ήταν μια εξαιρετικά επικίνδυνη κίνηση:
Η Ουκρανία χτύπησε άλλο ένα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης (πάνω από τον ορίζοντα), αυτή τη φορά στην περιοχή του Όρενμπουργκ, κοντά στο Όρσκ, περίπου 1500 χλμ. από την Ουκρανία. Αυτό το ραντάρ δεν κοίταζε καν την κατεύθυνση της Ουκρανίας, κάτι που κάνει το χτύπημα μια πράξη τρέλας ή κάτι κακό.

Αυτά τα χτυπήματα στο ρωσικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης μπορούν να εξυπηρετήσουν μόνο δύο στόχους: 
 
Η ουκρανική ηγεσία προσπαθεί απεγνωσμένα να δεσμεύσει πλήρως το ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία, ή
Τα χτυπήματα είναι προετοιμασία για πυρηνικά χτυπήματα στη Ρωσία από τις ΗΠΑ

Περιττό να πούμε ότι το τελευταίο είναι εξαιρετικά εικαστικό . Ωστόσο, είναι ένα από τα δύο κίνητρα που μπορούν να διαπιστωθούν για τις επιθέσεις. Αλίμονο, πρέπει να αναγνωρίσουμε την ύπαρξή του.
Οι Ουκρανοί χάνουν τον πόλεμο και συνειδητοποιούν πως ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουν να τον κερδίσουν είναι να εμπλέξουν άμεσα το ΝΑΤΟ.

Έτσι, οι Ουκρανοί προσπαθούν να προκαλέσουν τους Ρώσους να κάνουν κάτι που θα το κάνει πραγματικότητα.

Δε νομίζω ότι θα συμβεί αμέσως, αλλά μπορεί να έρθει μια μέρα που θα δούμε δυτικά στρατεύματα να πεθαίνουν στα πεδία δολοφονίας της ανατολικής Ουκρανίας.

Μάλιστα, η Daily Mail αναφέρει πως «το ΝΑΤΟ καταρτίζει σχέδια για την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης σε περίπτωση συνολικής σύγκρουσης με τη Ρωσία»:
Το ΝΑΤΟ καταρτίζει σχέδια για την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης σε περίπτωση συνολικής σύγκρουσης με τη Ρωσία, όπως αποκαλύφθηκε.

Νέοι «χερσαίοι διάδρομοι» χαράσσονται για να διοχετεύουν γρήγορα στρατιώτες στην κεντρική Ευρώπη χωρίς τοπικά γραφειοκρατικά εμπόδια, επιτρέποντας στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να αναπτυχθούν σε μια στιγμή εάν ο καταστροφικός πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία προχωρήσει πιο δυτικά.

Τα σχέδια λέγεται ότι περιλαμβάνουν απρόοπτα σε περίπτωση ρωσικού βομβαρδισμού, αφήνοντας στρατεύματα να σαρώσουν στα Βαλκάνια μέσω διαδρόμων στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία ή προς τα βόρεια σύνορα της Ρωσίας μέσω Σκανδιναβίας, είπαν αξιωματούχοι στην The Telegraph.
Μιλώντας για την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων, μας λένε πως ο Τζο Μπάιντεν «δεν αποκλείει» τις μπότες στο έδαφος όταν η Κίνα εισβάλλει στην Ταϊβάν:
Ο πρόεδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι «δεν αποκλείει» τις μπότες στο έδαφος στην Ταϊβάν, στο σενάριο μιας μελλοντικής κινεζικής εισβολής. Αν και αυτό το είδος απάντησης δεν είναι κάτι καινούργιο όταν πρόκειται για υποθετικές ερωτήσεις σε Αμερικανούς πολιτικούς σχετικά με το μέλλον της Ταϊβάν, έρχεται σε μια τεταμένη στιγμή που ένα φιλοπόλεμο αντικινεζικό γεράκι, ο Lai Ching-te, μόλις ανέλαβε καθήκοντα νέος Πρόεδρος της Ταϊβάν.
Ο Τζο Μπάιντεν και η all-star ομάδα του των πολεμοκάπηλων μας έχουν στα πρόθυρα του πολέμου τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Κίνα.

Δεν είναι υπέροχο;

Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να πάει στο επόμενο επίπεδο ανά πάσα στιγμή.

Τη Δευτέρα, το Ισραήλ πραγματοποίησε «μεγάλες αεροπορικές επιδρομές» βαθιά μέσα στο συριακό έδαφος:
Το Ισραήλ εξαπέλυσε μεγάλες αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Χαλέπι της βόρειας Συρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι οποίες σκότωσαν έναν Ιρανό στρατιωτικό σύμβουλο, και πιθανώς περισσότερα μέλη της ιρανικής πολιτοφυλακής, καθώς και αμάχους.

«Περίπου στις 12:20 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση με πυραύλους από κατεύθυνση του νοτιοανατολικού Χαλεπίου, στοχεύοντας ορισμένα σημεία κοντά στην πόλη του Χαλεπίου και η αεράμυνα του στρατού αναχαίτισε τους πυραύλους της επίθεσης και κατέρριψε μερικά από αυτά», ανέφερε το συριακό πρακτορείο SANA.
Οι τρεις πόλεμοι που μόλις συζήτησα είναι οι «τρεις πόλεμοι της αποκάλυψης» για τους οποίους προειδοποιώ εδώ και χρόνια.

Νιώθω σαν να βλέπω ένα ναυάγιο σε αργή κίνηση να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μου και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να το σταματήσω.

Όσο θόρυβο κι αν κάνουμε, ο Τζο Μπάιντεν και τα τσιράκια του δε θα μας ακούσουν.

Κάθε μέρα που περνά, μας σέρνουν ακόμα πιο κοντά σε μια αποκαλυπτική πυρηνική σύγκρουση.

Ας ελπίσουμε λοιπόν για το καλύτερο, αλλά ας συνεχίσουμε επίσης να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail