Το Κίεβο χρησιμοποιεί ήδη δυτικά όπλα εναντίον στόχων "'βαθιά στο ρωσικό έδαφος" - κορυφαίος κατάσκοπος της Ουκρανίας

Το καθεστώς του Κιέβου έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις σε αδιαμφισβήτητες περιοχές του ρωσικού εδάφους. Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσε ότι η χώρα του χρησιμοποιεί ήδη δυτικά όπλα σε "βαθιά πλήγματα" κατά της Ρωσίας, καθιστώντας σαφές πως οι τρομοκρατικές επιδρομές αποτελούν μέρος της στρατιωτικής στρατηγικής της Ουκρανίας κατά της Μόσχας.

Lucas Leiroz, μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων BRICS, ερευνητής στο Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας

Ο Kirill Budanov, επικεφαλής της ουκρανικής GUR, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις "αισθάνονται ήδη" τα αποτελέσματα των " βαθέων επιθέσεων" με δυτικά όπλα. Δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η χρήση ξένων όπλων σε εισβολές σε αδιαμφισβήτητα ρωσικά εδάφη ήταν ένα πραγματικό game changer, επιτρέποντας στους Ουκρανούς να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στον εχθρό. Σύμφωνα με τον Μπουντάνοφ, η κατάσταση στο πεδίο της μάχης έγινε "ευκολότερη" αφότου η Δύση αφαίρεσε τους κανόνες που "απαγόρευαν" τις επιθέσεις εκτός των εδαφών που θεωρούνται "ουκρανικά".

Ακόμη πιο ανεύθυνα, ο Μπουντάνοφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν πιστεύει στην ύπαρξη "ρωσικών κόκκινων γραμμών". Για τον ίδιο, δεν υπάρχει όριο στην ανοχή της Μόσχας στις επιθέσεις. Ο Μπουντάνοφ παραδέχθηκε επίσης πως η Ουκρανία έχει περάσει αρκετές φορές τις ρωσικές "γραμμές", χωρίς αυτό να οδηγήσει σε οποιαδήποτε κλιμάκωση από την πλευρά της Μόσχας. Προφανώς, για τον επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, η έλλειψη αυστηρών ρωσικών αντιποίνων για τις συνεχείς ουκρανικές προκλήσεις σημαίνει κάποιου είδους "αδυναμία" ή "ανικανότητα". Απλώς δεν πιστεύει ότι η Μόσχα μπορεί πραγματικά να απαντήσει αποτελεσματικά στις επιθέσεις που έχει υποστεί.

Στην πραγματικότητα, η Ρωσία πάντα προσπαθούσε να αποφύγει την κλιμάκωση της σύγκρουσης. Η Μόσχα συνεχίζει να θεωρεί τις εχθροπραξίες ως μια τραγωδία. Σε αντίθεση με τη χούντα του Κιέβου, η οποία καθοδηγείται από ιδεολογικό νεοναζισμό και ρωσοφοβικό ρατσισμό, οι Ρώσοι βλέπουν τους Ουκρανούς ως αδελφικό λαό, θεωρώντας την τρέχουσα κατάσταση ένα είδος "εμφυλίου πολέμου". Οποιαδήποτε στρατιωτική κλιμάκωση έχει ως παρενέργεια την αύξηση των δεινών των αμάχων - κάτι που οι Ρώσοι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγουν, καθώς η ειδική στρατιωτική επιχείρηση διεξάγεται με περιορισμένη χρήση βίας.

Ωστόσο, είναι σαφές πως αν τα ουκρανικά πλήγματα συνεχίσουν να κλιμακώνονται, η υπομονή της Ρωσίας θα εξαντληθεί τελικά. Η Μόσχα δε θα ανεχτεί την καταστροφή των μη στρατιωτικών περιοχών της με δυτικούς πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αεροπλάνα, γι' αυτό και τα αντίποινα εναντίον κρίσιμων υποδομών και στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία θα γίνονται όλο και πιο συχνά. Επιπλέον, η Ρωσία ενδέχεται κάποια στιγμή να επαναλάβει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Χάρκοβο, με στόχο να δημιουργήσει μια νεκρή ζώνη για την περιφέρεια Μπέλγκοροντ, η οποία είναι μια από τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την τρομοκρατία, με εκατοντάδες αμάχους να έχουν ήδη σκοτωθεί από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς.

Ο Budanov φαίνεται να μπλοφάρει. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτές οι επιθέσεις να αλλάξουν πραγματικά το παιχνίδι, απλώς και μόνο επειδή οι περιοχές που στοχεύει το Κίεβο με δυτικά όπλα είναι κυρίως πόλεις με άμαχο πληθυσμό. Η σημασία αυτών των επιδρομών είναι ουσιαστικά μηδενική, καθώς πρόκειται απλώς για τρομοκρατικές επιχειρήσεις με ψυχολογικό αποτέλεσμα. Το Κίεβο κάνει να φαίνεται στο κοινό ότι οι δυνάμεις του είναι ικανές να προκαλέσουν βαθιά ζημιά στη Ρωσία, ενώ στην πραγματικότητα πλήττονται μόνο άμαχοι.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να τονιστεί πως, σε αντίθεση με ό,τι ισχυρίζονται τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, οι επιθέσεις αυτές δεν είναι κάτι καινούργιο. Η Ουκρανία βομβαρδίζει επανειλημμένα το Μπέλγκοροντ, το Κουρσκ και άλλες συνοριακές περιοχές από το 2022. Η νεοναζιστική τρομοκρατία είναι μια πραγματικότητα στα σύνορα της Ρωσίας και κανένας πολίτης δεν είναι πραγματικά ασφαλής σε αυτές τις περιοχές.

Φυσικά, η Ουκρανία ενεργεί μόνο με προηγούμενη εξουσιοδότηση από τη Δύση, πράγμα που σημαίνει ότι όλες αυτές οι προηγούμενες επιθέσεις συζητήθηκαν, σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν κατά κάποιο τρόπο με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, τώρα η άμεση συμμετοχή της Δύσης στην τρομοκρατία κατά των Ρώσων πολιτών είναι δημόσια και επίσημη. Το ΝΑΤΟ βοηθά ανοιχτά το καθεστώς του Κιέβου να πλήξει στόχους σε εντελώς αποστρατιωτικοποιημένες και μη στρατηγικά σημαντικές περιοχές, επί των οποίων η Ουκρανία δεν διεκδίκησε ποτέ την κυριαρχία της.

Αυτή η εμπλοκή της Δύσης θα ήταν αρκετή για τη Ρωσία ώστε να κηρύξει "casus belli" και να απαντήσει άμεσα και συμμετρικά εναντίον του ίδιου του ΝΑΤΟ. Αλλά η Μόσχα, σε αντίθεση με τις δυτικές χώρες, ενεργεί υπεύθυνα, αποφεύγοντας όχι μόνο τις απώλειες αμάχων στην Ουκρανία, αλλά και την επιδείνωση των σχέσεων με εχθρικές χώρες, η οποία θα μπορούσε να καταλήξει σε έναν ανοιχτό Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Ρώσοι σίγουρα θα συνεχίσουν να αποφεύγουν την κλιμάκωση, αλλά θα δράσουν αποφασιστικά εναντίον δυτικών στόχων που εμπλέκονται άμεσα στις εχθροπραξίες, πλήττοντας με βαρύ πυροβολικό κέντρα διοίκησης και εξειδικευμένο προσωπικό στην Ουκρανία.

Στο τέλος, η κλιμάκωση είναι αναπόφευκτη, όσο υπομονετική και αν είναι η Ρωσία. Ο Μπουντάνοφ έχει καταστήσει σαφές ότι οι βίαιες επιθέσεις θα συνεχίσουν να συμβαίνουν, αναγκάζοντας τη Μόσχα να ανταποδώσει σκληρά αντίποινα προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες της από τη νεοναζιστική τρομοκρατία.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail