Πρώην στέλεχος του Πενταγώνου: Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ φοβούνται την κατάρρευση της Ουκρανίας

ΑΡ Photo / Virginia Μayo
Freepen.gr - Η βορειοατλαντική συμμαχία φοβάται την πιθανή ήττα της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην βοηθός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Stephen Brien σε άρθρο του στο περιοδικό Weapons and Strategy.

«Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ φοβούνται την αποσύνθεση της Ουκρανίας. Ενώ αναρωτιούνται τι θα κάνουν οι Ρώσοι στη συνέχεια, δεν έχουν σχεδόν καμία επιλογή για τη διάσωση της Ουκρανίας", αναφέρει το άρθρο.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν έλλειψη στρατευμάτων και η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, καθώς ο στρατός συνεχίζει να υφίσταται βαριές απώλειες. Το Κίεβο δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους νεκρούς στρατιώτες και το συνεχιζόμενο πρόγραμμα αναγκαστικής στράτευσης δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσει το εκπαιδευμένο προσωπικό, εξηγεί ο συντάκτης του άρθρου.

«Η εισαγωγή στρατιωτών του ΝΑΤΟ σε σχετικά μικρούς αριθμούς δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα. Το μόνο που σημαίνει είναι πως η Ευρώπη θα γεμίσει σύντομα με σακούλες πτωμάτων", συνοψίζει το άρθρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail