Η Δύση έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και φέρνει το θάνατο και την καταστροφή πάνω της

pixabay
Ο διαρκώς διευρυνόμενος πόλεμος

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών λέει: "Πρέπει να κυνηγήσουμε οτιδήποτε ρωσικό".

"Θα δείξουμε στον Πούτιν ότι είμαστε απόλυτα υπέρ της Ουκρανίας: θα κυνηγήσουμε τα χρήματα και το πετρέλαιο, θα σταματήσουμε το φυσικό αέριο, θα σταματήσουμε τα πλοία", δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Κάμερον.

Το Ηνωμένο Βασίλειο "κυνηγάει" εταιρείες που συνεργάζονται με τη Ρωσία "σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Κάμερον. "Θα επιβάλουμε κυρώσεις σε εταιρείες στην Κίνα, στην Τουρκία, στο Κιργιστάν, ακόμη και στο Ισραήλ, που πιστεύουμε ότι προμηθεύουν υλικό διπλής χρήσης" στη Ρωσία, πρόσθεσε.

Αυτή είναι η συνέπεια της απερίσκεπτης "περιορισμένης στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία" του Πούτιν. Είναι εξαιρετικό το γεγονός πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες απέτυχαν να ενημερώσουν τον Πούτιν ότι ένας πόλεμος με αργό ρυθμό θα επέτρεπε στη Δύση να εμπλακεί, μετατρέποντάς τον έτσι σε πόλεμο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Ο Πούτιν εξακολουθεί να μιλάει για διαπραγματεύσεις για ειρήνη με την Ουκρανία, παρά το γεγονός πως η Ουκρανία, το ΝΑΤΟ και η Ουάσινγκτον έχουν καταστήσει απολύτως σαφές ότι οι μόνοι όροι για ειρήνη είναι η αποχώρηση της Ρωσίας από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, η πληρωμή των ζημιών και των νεκρών Ουκρανών και η αποδοχή της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Δεν μπορεί παρά να απορεί κανείς με την πλήρη έλλειψη ρεαλισμού καθώς η Δύση φέρνει τον πόλεμο στη Ρωσία.

Είναι το σχέδιο του Κρεμλίνου να είναι εύκολος στόχος και να αντιδρά αμυντικά μόνο μετά από επίθεση που θα δεχτεί η Ρωσία, ή ο Πούτιν εξέδωσε μια τελική προειδοποίηση; Πριν από δύο ημέρες ο Πούτιν δήλωσε ότι ο εγωισμός και η υποκρισία της Δύσης έχουν δημιουργήσει μια επικίνδυνη κατάσταση "που φέρνει τον κόσμο κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή". Τα λόγια του Πούτιν θυμίζουν τη δήλωση του Σέρβου προέδρου Βούτσιτς πως "το τρένο έχει φύγει από το σταθμό και κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει".

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι εκκλήσεις των δυτικών ηγετών "να προκαλέσουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων, καταδεικνύουν τον ακραίο τυχοδιωκτισμό των δυτικών πολιτικών. Είτε δεν κατανοούν το μέγεθος της απειλής που οι ίδιοι δημιουργούν, είτε απλά έχουν εμμονή με την πίστη στην ατιμωρησία και την αποκλειστικότητά τους. Και τα δύο μπορούν να μετατραπούν σε τραγωδία".

Είναι εξαιρετικό το γεγονός πως όχι μόνο ο δυτικός κόσμος, αλλά ολόκληρος ο κόσμος αγνοεί την επικίνδυνη κατάσταση που περιγράφει ο Πούτιν. Γιατί ο ΟΗΕ δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στην Ουάσιγκτον για την πρόκληση πυρηνικού πολέμου; Γιατί είναι πατριωτικό να προωθείται ο πόλεμος αλλά όχι η ειρήνη; Προειδοποιώ πολύ περισσότερο καιρό από ό,τι ο Πούτιν, και η ανταμοιβή μου ήταν να με βρίζουν και να με βάζουν σε λίστες με Ρώσους "πράκτορες/απατεώνες".

Ο επικείμενος πόλεμος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η Δύση είχε τηρήσει τη συμφωνία του Μινσκ. Η συμφωνία διατήρησε το Ντονμπάς στην Ουκρανία παρέχοντας στις δύο δημοκρατίες κάποια αυτονομία για να σταματήσουν οι επιθέσεις της Ουκρανίας κατά του πληθυσμού του Ντονμπάς. Ο Πούτιν υποστήριξε τη συμφωνία για 8 χρόνια παρά τις συνεχείς προκλήσεις. Όπως παραδέχτηκαν η Γερμανίδα καγκελάριος και ο πρόεδρος της Γαλλίας, η Δύση προσποιήθηκε μόνο ότι υποστήριζε τη Συμφωνία του Μινσκ, ενώ η Δύση δημιούργησε έναν μεγάλο ουκρανικό στρατό ικανό να υποτάξει τις δημοκρατίες του Ντονμπάς.

Πριν από την επέμβαση του Φεβρουαρίου του 2022, ο Πούτιν και ο Λαβρόφ έκαναν μια τελευταία προσπάθεια να διαπραγματευτούν μια αμοιβαία συμφωνία ασφαλείας με τη Δύση, αλλά η Δύση τους απέφυγε εν ψυχρώ. Είναι σαφές ότι η Δύση σκόπευε εξαρχής σε σύγκρουση.

Τι σκεφτόταν η Δύση;

Γιατί ο Πούτιν πίστευε ότι η επέμβαση της Ρωσίας θα μπορούσε να περιοριστεί στο Ντονμπάς; Ο Πούτιν παρακολουθούσε την Ουάσινγκτον να ανατρέπει την ουκρανική κυβέρνηση, να τοποθετεί μια μαριονέτα, να δαιμονοποιεί και να επιτίθεται στον ρωσικό πληθυσμό του Ντονμπάς, να απορρίπτει όλες τις ρωσικές προτάσεις για την αποφυγή της σύγκρουσης και να εξαναγκάζει τη Ρωσία να προστατεύει τις ρωσικές περιοχές που είχαν προσαρτηθεί στην Ουκρανία από τους σοβιετικούς ηγέτες. Η Δύση γνώριζε βεβαίως πως το Κρεμλίνο δεν μπορούσε απλώς να καθίσει με σταυρωμένα χέρια ενώ ο ρωσικός πληθυσμός σφαγιάζεται.

Προς υπεράσπιση του Πούτιν, ίσως είναι πολύ ανθρώπινος για να κατανοήσει το κακό που έχει πιάσει τη Δύση στα νύχια του. Ίσως ο διευθυντής της κεντρικής του τράπεζας και οι Ρώσοι νεοφιλελεύθεροι οικονομολόγοι του είπαν ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά έναν πόλεμο. Ίσως ο Πούτιν πίστευε πως η Δύση θα συνέλθει.

Αλλά η Δύση δεν έχει έρθει στα συγκαλά της. Η Δύση οδηγεί σκόπιμα προς έναν πόλεμο με τη Ρωσία. Όπως λέει ο πρόεδρος Βούτσιτς "κανείς δεν προσπαθεί να σταματήσει τον πόλεμο. Κανείς δεν μιλάει για ειρήνη. Η ειρήνη είναι σχεδόν απαγορευμένη λέξη".

Πρόκειται για μια εξαιρετική κατάσταση. Όπως τονίζαμε με τον αείμνηστο Steven Cohen όταν είδαμε τη Δύση να υποδαυλίζει τη σύγκρουση με τη Ρωσία, η κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη από την κρίση των πυραύλων της Κούβας. Εκείνη την εποχή η Ουάσινγκτον είχε κατανοήσει την αναγκαιότητα της αποκλιμάκωσης των εντάσεων. Σήμερα η Ουάσιγκτον επιδεινώνει σκόπιμα τις εντάσεις και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τις συνέπειες.

Το συμπέρασμά μου είναι ότι η Δύση έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και φέρνει τον θάνατο και την καταστροφή πάνω της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail