Οι Χούτι και η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ επιτέθηκαν σε εμπορικά πλοία στη Χάιφα του Ισραήλ

Χάιφα - pixabay / 6arcan6
Freepen.gr - Το κίνημα Ansar Allah (Houthi) της Υεμένης πραγματοποίησε κοινή επιχείρηση με το κίνημα Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, επιτιθέμενο σε τέσσερα εμπορικά πλοία στο ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του κινήματος Yahya Saria.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το κίνημα επιτέθηκε σε δύο πλοία μεταφοράς τσιμέντου και δύο πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, οι ιδιοκτήτες των οποίων "παραβίασαν την απαγόρευση εισόδου στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης".

Εξάλλου, το κίνημα ανέφερε πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του επιτέθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Shorthorn Express, που κατευθύνεται στη Χάιφα, στη Μεσόγειο Θάλασσα.

"Και οι δύο επιχειρήσεις έπληξαν με επιτυχία τους στόχους τους. Τα χτυπήματα ήταν ακριβή και άμεσα", δήλωσε ο Σαρία στην τηλεόραση Al-Masirah που ανήκει στο Χούτι.

Στις 6 Ιουνίου, οι Χούτι ανέφεραν την πρώτη τους επίθεση εναντίον ισραηλινών στόχων, η οποία πραγματοποιήθηκε από κοινού με την Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, έναν όρο-ομπρέλα για ένα δίκτυο σιιτικών ισλαμιστικών αντάρτικων ομάδων με έδρα το Ιράκ. Την ίδια ημέρα, η Σαρία ανακοίνωσε ότι ένα πλοίο που μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό στο ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα δέχθηκε επίθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail