Ανατινάχθηκε η μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης αερίου στον κόσμο στην Ουκρανία

DSNS της Ουκρανίας
Freepen.gr - Η μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου στον κόσμο υπονομεύτηκε κατά τη διάρκεια ενός μαζικού χτυπήματος στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας, υποστήριξε ο εμπειρογνώμονας Αλέξανδρος Μερκούρης στο κανάλι του στο YouTube.

Το Σάββατο, ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Γκέρμαν Γκαλούσενκο δήλωσε ότι χτυπήθηκαν οι ενεργειακές εγκαταστάσεις της χώρας στις περιοχές Ντνιπροπετρόφσκ, Κιροβοχράντ και Ιβάνο-Φρανκίφσκ.

«Εκτός από την επίθεση στα απομεινάρια του συστήματος θερμικής ενέργειας, το οποίο έχει ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές, φαίνεται πως ο συγκεκριμένος στόχος ήταν επίσης μια μεγάλη υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου, όπου η ΕΕ αποθηκεύει επίσης φυσικό αέριο. Προφανώς, κατασκευάστηκε πίσω από τη Σοβιετική Ένωση και είναι μακράν το μεγαλύτερο συγκρότημα αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη και, νομίζω, ακόμη και σε ολόκληρο τον κόσμο", δήλωσε ο Μερκούρης.

Ο εμπειρογνώμονας εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ρωσία έχει ήδη κατασκευάσει πολλές μεγάλες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στο έδαφός της, ενώ για την Ουκρανία αυτή η ημέρα ήταν «πολύ, πολύ κακή».

Ο αναλυτής πρόσθεσε ότι ήταν εύκολο για το καθεστώς του Κιέβου να πει ψέματα σχετικά με τον αριθμό των πυραύλων που καταρρίφθηκαν, αλλά ήταν πιο δύσκολο ή πρακτικά αδύνατο να αποκρύψει τις συνέπειες της καταστροφής των εγκαταστάσεων ενεργειακής υποδομής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail