Το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ οδεύουν προς πόλεμο αυτοκαταστροφής

Δεν είμαι το Chicken Little ή αλλιώς Henny Penny - "ένα κοτοπουλάκι πεπεισμένο ότι ο ουρανός πέφτει και πως η ζωή όπως την ξέρουμε εμείς, ή τουλάχιστον όπως την ξέρουν τα κοτόπουλα, έχει τελειώσει". Έτσι, όταν γράφω ότι ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής καθώς η Δύση συνεχίζει να προωθεί τον πόλεμο ως λύση για τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και τους Παλαιστίνιους, δεν υπερβάλλω για να τραβήξω την προσοχή. Ελπίζω για το καλό των παιδιών και των εγγονών σας να κάνω λάθος, αλλά η κλιμακούμενη πολεμική ρητορική στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και το Ισραήλ σηματοδοτεί ότι το μέλλον μας είναι γεμάτο με το ενδεχόμενο φρικτής καταστροφής που δεν έχουμε δει από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Clayton Morris και εγώ συζητήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις με το ΝΑΤΟ το απόγευμα της Δευτέρας - το βίντεο αναρτήθηκε χθες. Υπήρξαν μερικές εξελίξεις που στέλνουν ανάμεικτα μηνύματα. Πρώτον, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα εμπόδιο για τον Ντόναλντ Τραμπ -εφόσον κερδίσει την προεδρία- εάν ενεργήσει σύμφωνα με την υπόσχεσή του να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία:

Οι χώρες του ΝΑΤΟ πρόκειται να υπογράψουν ένα νέο σχέδιο για να αναλάβει η συμμαχία από τις ΗΠΑ το συντονισμό της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Η μετατόπιση αυτή γίνεται ευρέως αντιληπτή ως μια κίνηση των Ευρωπαίων συμμάχων να "θωρακίσουν" τον Τραμπ στην Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, δεδομένης της πιθανότητας ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στο Λευκό Οίκο στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Τραμπ θεωρείται πιθανό να ανατρέψει τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ προς το Κίεβο.
Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποχωρούν από την Ουκρανία. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Αναφέρεται πως ο σημερινός διοικητής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ (EUCOM), στρατηγός Cavoli, πρόκειται να αντικατασταθεί και θα αναλάβει ως διοικητής του ΝΑΤΟ το πρόγραμμα στρατιωτικής βοήθειας. Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιούν το ΝΑΤΟ ως φύλλο συκής, αλλά θα συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο.

Δεύτερον, μια πιο ανησυχητική εξέλιξη ήρθε στη Σουηδία χθες, 18 Ιουνίου, με το σουηδικό κοινοβούλιο να δίνει το πράσινο φως για να μετατραπεί η Σουηδία σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ:
Οι Σουηδοί νομοθέτες υιοθέτησαν την Τρίτη, 18 Ιουνίου, μια αμφιλεγόμενη αμυντική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία, όπως φοβούνται οι επικριτές, θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και μόνιμων αμερικανικών βάσεων στη χώρα.

Η Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας (DCA) είναι ένα σημαντικό βήμα για ένα έθνος που τον Μάρτιο έβαλε τέλος σε δύο αιώνες στρατιωτικής μη συμμαχίας για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η συμφωνία που υπογράφηκε από τη Στοκχόλμη και την Ουάσινγκτον τον Δεκέμβριο, δίνει στις ΗΠΑ πρόσβαση σε 17 στρατιωτικές βάσεις και χώρους εκπαίδευσης στη Σουηδία και επιτρέπει την αποθήκευση όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Η Σουηδία, αποδεχόμενη αυτή τη συμφωνία, κατέστησε τον εαυτό της πρωταρχικό στόχο της Ρωσίας. Αυτό είναι παρόμοιο με το να υπογράψει η Κούβα συμφωνία με τη Ρωσία για να φέρει ρωσικά πυρηνικά στην Κούβα και να παραχωρήσει στις ρωσικές δυνάμεις πρόσβαση στις κουβανικές στρατιωτικές βάσεις. Αυτό είναι αυτοκτονικό. Είναι η κρίση των πυραύλων της Κούβας 2.0, μόνο με στεροειδή. Πρόκειται για μια πράξη θρασύτατης πρόκλησης από τη Δύση και δεν θα πρέπει να σοκαριστεί όταν η Ρωσία απαντήσει δυναμικά για να εμποδίσει τις ΗΠΑ να τοποθετήσουν πυρηνικά όπλα που προορίζονται για χρήση εναντίον της Ρωσίας στο έδαφος της Σουηδίας. Ένα ακόμη σημείο ανάφλεξης σε έναν ήδη τεταμένο κόσμο.

Στη συνέχεια, υπάρχει το Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Νετανιάχου διέλυσε το εξαμελές πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχαν και μέλη του κόμματος της αντιπολίτευσης. Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο πρόεδρος είναι ο αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων, στο Ισραήλ η εξουσία αυτή ανήκει στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτό σημαίνει ότι το αρχικό υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου - με καλόπιστους τρελούς τρομοκράτες όπως ο Σμότριχ και ο Μπεν Γκβίρ στη θέση του - έκανε το Ισραήλ πιο πιθανό να προβεί σε απερίσκεπτες, ανόητες στρατιωτικές ενέργειες, όπως η εισβολή στο νότιο Λίβανο.

Ο Doug MacGregor, κατά τη διάρκεια μιας ωριαίας συνομιλίας με τον Danny Davis σήμερα, έθεσε το φάσμα της χρήσης τακτικών πυρηνικών από το Ισραήλ εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Νομίζω ότι έχει δίκιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail