«Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να αποδυναμώσουν και να διαμελίσουν την Τουρκία όσο το δυνατόν περισσότερο»

pixabay / özlühan
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται ότι η Άγκυρα θα πλησιάσει τελικά τον ευρασιατικό γεωπολιτικό άξονα, και στόχος της Ουάσινγκτον είναι να αποδυναμώσει και να διαμελίσει την Τουρκία όσο το δυνατόν περισσότερο, δήλωσε στο RIA Novosti ο Hakan Topkurulu, αναπληρωτής πρόεδρος του τουρκικού κόμματος Vatan (Μητέρα Πατρίδα).

Νωρίτερα, αρκετοί εμπειρογνώμονες και μέσα ενημέρωσης εξέφρασαν την άποψη ότι η Τουρκία έχει ποντάρει πρόσφατα στη θέρμανση των σχέσεων με τη Δύση. Ο Ομέρ Τσελίκ, επίσημος εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, δήλωσε πως η Δύση έχει αρχίσει να "κατανοεί" καλύτερα την Τουρκία.

"Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία θέρμανση ή προσέγγιση μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ αυτήν την στιγμή. Η εμφάνιση αυτής της προσέγγισης οφείλεται στο γεγονός ότι οι υποστηρικτές του ΝΑΤΟ ενισχύονται εν μέσω του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση. Ο Ατλαντικός και η Τουρκία είναι μια αντίφαση, οι ΗΠΑ γνωρίζουν αυτή την αγεφύρωτη αντίφαση", δήλωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Τουρκία θα γίνει τελικά μέρος του ευρασιατικού γεωπολιτικού άξονα.

"Ο στόχος των ΗΠΑ είναι να αποδυναμώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την Τουρκία στη διαδικασία εμπλοκής της στην Ευρασία. Αυτό σημαίνει να αποδυναμώσουν την Τουρκία και να την διαμελίσουν ακόμη και αν οι ΗΠΑ μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Ο κύριος στόχος της υποστήριξης του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, απαγορευμένο στην Τουρκία) στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία και στη βόρεια Συρία είναι να αποδυναμωθεί η Τουρκία όσο το δυνατόν περισσότερο. Μετά από λίγο, η Τουρκία θα αλλάξει κατεύθυνση προς την Ασία. Στην πραγματικότητα, το τουρκικό πλοίο έχει αλλάξει κατεύθυνση προς την Ευρασία. Ωστόσο, οι δυνάμεις μέσα στο πλοίο προσπαθούν να κατευθυνθούν προς τη Δύση, παρά την κύρια πορεία του πλοίου", τόνισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail