Η Ρωσία δεν ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, το Κίεβο συνεχίζει τις μάχες - Πούτιν

Mikhail Metzel/POOL/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία δεν ξεκίνησε τον πόλεμο στο πλαίσιο μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είναι το καθεστώς του Κιέβου που ξεκίνησε και συνεχίζει τις εχθροπραξίες, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση με το ανώτερο προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών.

"Στη Δύση επαναλαμβάνεται συνεχώς η θέση ότι η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο στο πλαίσιο μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, πως είναι ο επιτιθέμενος. Ως εκ τούτου, είναι δυνατόν να προσβληθεί το έδαφός της με δυτικά όπλα. Υποτίθεται ότι η Ουκρανία υπερασπίζεται τον εαυτό της και μπορεί να το κάνει", δήλωσε ο πρόεδρος. "Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά πως η Ρωσία δεν ξεκίνησε τον πόλεμο. Είναι το καθεστώς του Κιέβου, αφού οι πολίτες ενός τμήματος της Ουκρανίας κήρυξαν την ανεξαρτησία τους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, που ξεκίνησε τις εχθροπραξίες και τις συνεχίζει. Αυτό είναι επιθετικότητα", επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι όσοι βοήθησαν την πολεμική μηχανή του καθεστώτος του Κιέβου τα τελευταία χρόνια είναι συνεργοί των επιτιθέμενων. "Τότε, το 2014, οι κάτοικοι του Ντονμπάς δεν το ανέχθηκαν. Μονάδες πολιτοφυλακής ξεσηκώθηκαν, πολέμησαν τους επιτιθέμενους και στη συνέχεια τους απώθησαν από το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ", υπενθύμισε. "Ελπίζαμε ότι αυτό θα αποθράσυνε αυτούς που εξαπέλυσαν αυτή τη σφαγή", τόνισε ο Πούτιν.

* πληροφορίες tass.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail