Πρόεδρος της Βουλγαρίας: Το ΝΑΤΟ μας οδηγεί στον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ (φωτογραφία) κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι εμπλέκεται στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος, όπως είπε, ενέχει τον κίνδυνο κλιμάκωσης και «πυρηνικού Αρμαγεδδώνα».

Η δήλωσή του υποστηρίζει πως το ΝΑΤΟ ήταν αυτό που ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα μπορούσε να τον κλιμακώσει περαιτέρω σε πυρηνικό πόλεμο. Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.

Η δήλωση του Ράντεφ σε δημοσιογράφους στις 3 Ιουνίου ήρθε ως απάντηση στην απόφαση ορισμένων μελών του ΝΑΤΟ να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που έχουν παράσχει για να επιτεθεί σε στόχους στη Ρωσία.

«Με την απόφαση να επιτραπεί μια επίθεση με δυτικά όπλα βαθιά στη Ρωσία και την επισημοποίηση της αποστολής συμβούλων και εκπαιδευτών στην ίδια την πρώτη γραμμή του μετώπου, αυτές οι κόκκινες γραμμές έχουν ήδη ξεπεραστεί και δυστυχώς οι πολιτικοί μας γίνονται μέρος τέτοιων ανεπαρκών αποφάσεων με όλες τις συνέπειες», δήλωσε ο Ράντεφ.

Επιτέθηκε επίσης στους Βούλγαρους φιλοδυτικούς πολιτικούς, λέγοντας ότι διαστρεβλώνουν τα λόγια του σχετικά με το ενδεχόμενο αποστολής βουλγαρικών στρατευμάτων στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

«Οι αυτοαποκαλούμενοι ευρωατλαντιστές μας είναι δειλοί και ανίκανοι να πάρουν από μόνοι τους μια τέτοια απόφαση, επειδή γνωρίζουν πως θα εξοστρακιστούν, θα απορριφθούν από την κοινωνία», δήλωσε ο Ράντεφ.

Πρόσθεσε πως «απέχουν πολύ από τις ευρωατλαντικές και δημοκρατικές αξίες» και πως «προσπαθούν να καλύψουν την έλλειψη [αυτών των αξιών] θέτοντας τη Βουλγαρία και την Ευρώπη σε κίνδυνο».

Στα τέλη Μαΐου, ο Ράντεφ δήλωσε ότι όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο». Από την έναρξη του πολέμου, ο Ράντεφ που θεωρείται ως πολιτικός που έχει τη δύναμη να αντιταχθεί στη διαφθορά στη χώρα, διέκοψε τους δεσμούς του με τα φιλοδυτικά «μεταρρυθμιστικά» κόμματα. 

* πληροφορίες interaffairs.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail