Γάλλος στρατηγός αναφέρει το μάθημα που πήρε από την κρίση στην Ουκρανία

ukrinform.net
Freepen.gr - Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας έδειξε ότι ο σημερινός πόλεμος απαιτεί τον έλεγχο της κοινής γνώμης υπαγορεύοντας ποιες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στον κόσμο, δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Γαλλίας.

Μιλώντας σε συνέντευξη που αναρτήθηκε την Κυριακή από το Defense News, ο στρατηγός του γαλλικού στρατού Pierre Schill δήλωσε πως η σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη "άλλαξε τη δυναμική της μάχης". Πρόσθεσε ότι εκτός από τις βασικές προόδους στο πεδίο της μάχης -όπως η εκτενέστερη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και η στρατιωτική προσαρμογή πολιτικών τεχνολογιών- η κρίση απέδειξε πως η ροή των πληροφοριών πρέπει να ελέγχεται "για να επηρεάζεται τόσο η εθνική όσο και η διεθνής κοινή γνώμη".

"Ο στρατός διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στον τομέα της πληροφόρησης", δήλωσε ο Schill. "Χωρίς την ικανότητα να πείθει και να αντιμετωπίζει τη δυσμενή επιρροή, κάθε στρατιωτική εμπλοκή μπορεί να αποτύχει. Η εμφάνιση των κοινωνικών δικτύων έχει ενισχύσει αυτή την αντίληψη και έχει επιταχύνει σημαντικά τη διάδοση των πληροφοριών, είτε αληθινών είτε ψευδών, αυξάνοντας παράλληλα τον όγκο, την εμβέλεια και την απήχησή τους" πρότεινε ο στρατηγός, ενόψει του συνεδρίου άμυνας και ασφάλειας Eurosatory που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι.

Ο Schill δήλωσε ότι άλλα διδάγματα που αντλήθηκαν στην Ουκρανία περιλαμβάνουν τη σημασία της επιτήρησης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας, του ηλεκτρονικού πολέμου και της χρήσης όπλων με μεγαλύτερη φονικότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail