Η πρόθεση των ΗΠΑ να προκαλέσουν "στρατηγική ήττα" στη Ρωσία είναι "καταδικασμένη σε αποτυχία" - Λαβρόφ

Valery Sharifulin/TASS
Freepen.gr - Η πρόθεση της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να επιφέρει μια "στρατηγική ήττα" στη Ρωσία είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

"Σε γενικές γραμμές, όλες αυτές οι επιδιώξεις και οι τάσεις που βλέπουμε στην πρακτική πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν δεν είναι κάτι καινούργιο, είτε πρόκειται για τις συνειδητά καταδικασμένες σε αποτυχία ιδέες να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία είτε για μια πολύ αφελή επιθυμία να συγκρατηθούν ταυτόχρονα η Μόσχα και το Πεκίνο, εκτός από το Ιράν", δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης στο 10ο φόρουμ Primakov Readings.

"Υπάρχει η εντύπωση ότι οι κυρίαρχες ελίτ των ΗΠΑ δεν έχουν πάρει κανένα μάθημα από τις πρόσφατες πολυάριθμες αποτυχίες της εξωτερικής πολιτικής και του στρατού τους", πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι αμερικανικές ελίτ εξακολουθούν να πιστεύουν τυφλά στον αμερικανικό εξαιρετισμό. "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτή η πορεία διατήρησης της ηγεμονίας με κάθε κόστος είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Ακόμη και αν οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ένα από τα παγκόσμια κέντρα στο ορατό μέλλον, κάτι που φαίνεται να συμβαίνει, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει στο πλαίσιο της αμερικανοκεντρικής παγκόσμιας τάξης πραγμάτων", κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail