Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στα σιτηρά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας

pixabay / Alexas_Fotos
Freepen.gr - Η ΕΕ ενέκρινε κανονισμό για την αύξηση των εισαγωγικών δασμών στα ρωσικά και λευκορωσικά σιτηρά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς το μπλοκ συνεχίζει να επιβάλλει κυρώσεις στη Μόσχα και τους συμμάχους της για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Οι «απαγορευτικές» εισφορές, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουλίου, θα ισχύουν για τα δημητριακά, τους ελαιούχους σπόρους και τα παράγωγα προϊόντα τους, καθώς και για τα σφαιρίδια τεύτλων και τα αποξηραμένα μπιζέλια και από τις δύο χώρες, ανέφερε η ΕΕ σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, τονίζοντας πως ο νέος κανονισμός αυξάνει τους δασμούς σε τέτοιο επίπεδο που θα «σταματήσει τις εισαγωγές αυτών των προϊόντων».

«Επιπλέον, τα εν λόγω προϊόντα θα αποκλειστούν από την πρόσβαση στις δασμολογικές ποσοστώσεις της Ένωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο κανονισμός δεν θα επηρεάσει τη διαμετακόμιση μέσω της ΕΕ από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία προς τρίτες χώρες.

Το μέτρο θα αποτρέψει την «αποσταθεροποίηση» της αγοράς σιτηρών του μπλοκ και θα περιορίσει τα έσοδα που λαμβάνει η Μόσχα μέσω των γεωργικών εξαγωγών, υποστήριξαν οι υπουργοί της ΕΕ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail