Το Πεκίνο προειδοποιεί την ΕΕ για πιθανό εμπορικό πόλεμο

pixabay / postcardtrip
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να προκαλέσει "εμπορικό πόλεμο" εάν συνεχίσει να κλιμακώνει τις εντάσεις, προειδοποίησε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, κατηγορώντας το μπλοκ για αθέμιτες πρακτικές κατά τη διάρκεια της οκτάμηνης έρευνας κατά των επιδοτήσεων στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.

Η προειδοποίηση έρχεται μετά την ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα από την ΕΕ νέων υψηλών δασμών ύψους έως και 38% για τους κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, στην οποία το Πεκίνο απάντησε με την έναρξη έρευνας αντιντάμπινγκ με στόχο ορισμένα προϊόντα χοιρινού κρέατος από το μπλοκ. Το Πεκίνο προειδοποίησε προηγουμένως πως θα στοχοποιήσει τους τομείς της αεροπορίας και της γεωργίας της ΕΕ ως απάντηση στο φόρο.

"Η ευρωπαϊκή πλευρά συνεχίζει να κλιμακώνει τις εμπορικές τριβές και θα μπορούσε να προκαλέσει έναν εμπορικό πόλεμο", δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. "Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην ευρωπαϊκή πλευρά", τόνισε ο εκπρόσωπος.

Η δήλωση κατήγγειλε την έρευνα της ΕΕ κατά των επιδοτήσεων, υποστηρίζοντας ότι το μπλοκ αγνόησε τη σημαντική συναίνεση στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες των δύο πλευρών. "Προκαθόρισε τα αποτελέσματα της έρευνας, εξέδωσε ακατάλληλους δασμολογικούς συντελεστές, έβλαψε τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και από τις δύο πλευρές, υπονόμευσε τη συνολική οικονομική και εμπορική συνεργασία Κίνας-ΕΕ...", φέρεται να δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως "η προσέγγιση της πλευράς της ΕΕ είναι τυπικός προστατευτισμός".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail