Το καλοκαίρι του ζειν επικινδύνως

Photo: SCF
Έτσι, ο Le Petit Roi στο Παρίσι καταποντίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στις ευρωπαϊκές δημοσκοπήσεις. Προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, διαλύοντας την Assemblée Nationale σε μια πράξη τυφλής, παιδαριώδους εκδίκησης των Γάλλων πολιτών, επιτιθέμενος εκ των πραγμάτων στη γαλλική θεσμική δημοκρατία.

Pepe Escobar - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό δε σημαίνει και πολλά ούτως ή άλλως, επειδή οι γραμμές της "ελευθερίας, της ισότητας, της αδελφοσύνης" έχουν εδώ και καιρό σφετεριστεί από μια ωμή ολιγαρχία.

Ο δεύτερος γύρος αυτών των νέων γαλλικών εκλογών θα γίνει στις 7 Ιουλίου - σχεδόν ταυτόχρονα με τις βρετανικές πρόωρες εκλογές της 11ης Ιουλίου, και λίγες μόνο ημέρες πριν από την αργόσυρτη αστική καταστροφή που θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

Τα σαλόνια του Παρισιού φλέγονται από ίντριγκες για το γιατί το μικρό τσιράκι του Ρότσιλντ με το σύμπλεγμα του Ναπολέοντα πετάει τώρα όλα τα παιχνίδια του έξω από το καροτσάκι επειδή δεν παίρνει αυτό που θέλει.

Άλλωστε αυτό που πραγματικά ποθεί είναι να γίνει "Πρόεδρος Πολέμου" - μαζί με το Πτώμα στον Λευκό Οίκο, τον Στάρμερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Ρούτε στην Ολλανδία, την Τοξική Μέδουσα φον ντερ Λούγκεν στις Βρυξέλλες, τον Τουσκ στην Πολωνία, χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτήσει στο γαλλικό λαό.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Le Petit Roi θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πραγματική προοπτική να γίνει ένας πρόεδρος που θα πρέπει να υπακούσει σε ένα δεξιό κοινοβούλιο- οι συζητήσεις στο Μέγαρο των Ηλυσίων εντάχθηκαν ήδη στο τσίρκο, μεταφέροντας την εντύπωση πως μπορεί να παραιτηθεί (αυτό διαψεύστηκε αργότερα). Ακόμα, αν ο Le Petit Roi φύγει για πόλεμο κατά της Ρωσίας, κανένας Γάλλος πολίτης δεν θα τον ακολουθήσει, πόσο μάλλον ο - αξιοθρήνητος - γαλλικός στρατός.

Μεγαλύτερα πράγματα όμως παίζονται. Σε συνέχεια των - ευοίωνων - μηνυμάτων που άλλαξαν το παιχνίδι προς την Παγκόσμια Πλειοψηφία από το φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης την περασμένη εβδομάδα, με άξονα το άνοιγμα και τη συμμετοχικότητα, τη σκυτάλη πήρε στις αρχές της εβδομάδας η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των BRICS 10 στο Νίζνι Νόβγκοροντ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ τόνισε τρία βασικά σημεία:

"Οι χώρες του Παγκόσμιου Νότου δε θέλουν πλέον να εξαρτώνται από τα διπλά πρότυπα της Δύσης και τις ιδιοτροπίες της".
"Όλοι γνωρίζουν ότι οι χώρες BRICS λειτουργούν ήδη ως η ατμομηχανή της παγκόσμιας οικονομίας".
"Τονίσαμε [στη συνάντηση των ΥΠΕΞ των BRICS] την ανάγκη για συνεχείς προσπάθειες για τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης, όπου η ισότητα των ανεξάρτητων κρατών θα είναι το κλειδί".

Τώρα συγκρίνετε το με τη συρρικνούμενη συνάντηση της G7 αργότερα αυτή την εβδομάδα στην Απουλία της νότιας Ιταλίας: το ίδιο παλιό τραγούδι, από μια "νέα σκληρή προειδοποίηση" προς τις κινεζικές τράπεζες ("Μην κάνετε δουλειές με τη Ρωσία, αλλιώς!") μέχρι τις έντονες απειλές κατά της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας-Ρωσίας.

Και τέλος, επιπλέον συνωμοσία για την αποκομιδή τόκων από τα τεράστια, παγωμένα/κλεμμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία με σκοπό να τα στείλουν στη χώρα 404. Η ίδια η Τοξική Μέδουσα ανακοίνωσε ότι η χώρα 404 θα λάβει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ από τα έσοδα των κλεμμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από την ΕΕ τον Ιούλιο, το 90% από αυτά για την αγορά όπλων.

Όσο για τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κερτ Κάμπελ - τον άνθρωπο που επινόησε την αποτυχημένη "στροφή προς την Ασία" κατά τη διάρκεια της θητείας της Αρπυίας Χίλαρι Κλίντον στις αρχές της δεκαετίας του 2010 - είχε ήδη προωθήσει πως η Ουάσινγκτον θα επιβάλει κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες και τράπεζες για τις σχέσεις του Πεκίνου με το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ρωσίας.

Ψευδείς σημαίες και τέλεια συμμετρία

Σύμφωνα με διάφορες μετρήσεις, η Ευρώπη πρόκειται να καταρρεύσει/εξαρθρωθεί όχι με κρότο αλλά με ένα αγωνιώδες κλαψούρισμα οποτεδήποτε μέσα στους επόμενους μήνες. Είναι ζωτικής σημασίας να θυμόμαστε ότι οι πρόωρες εκλογές στη Γαλλία και τη Βρετανία θα συμπέσουν επίσης με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 Ιουλίου - όπου η πολεμοκαπηλεία που τροφοδοτείται από τη ρωσοφοβία θα φτάσει σε παροξυσμό.

Μεταξύ των πιθανών σεναρίων, θα πρέπει να αναμένεται κάποιο είδος ψευδούς σημαίας που θα χρεωθεί ευθέως στη Ρωσία. Θα μπορούσε να είναι μια στιγμή όπως αυτή του Φραγκίσκου Φερδινάνδου, μια στιγμή του Κόλπου του Τόνκιν ή ακόμη και μια στιγμή όπως αυτή του USS Maine πριν από τον αμερικανοϊσπανικό πόλεμο.

Το γεγονός παραμένει πως ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν αυτοί οι «ηγέτες» σε όλο το ΝΑΤΟ και ο ταπεινός πράκτορας της MI6 με το πράσινο ιδρωμένο μπλουζάκι στο Κίεβο είναι να κατασκευάσουν ένα casus belli.

Αν όντως συμβεί αυτό, η ημερομηνία μπορεί να επισπευσθεί: μεταξύ της δεύτερης εβδομάδας του Ιουλίου και του τέλους Αυγούστου και σίγουρα όχι αργότερα από τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Ο Οκτώβριος θα είναι πολύ αργά: πολύ κοντά στις αμερικανικές εκλογές.

Να είστε λοιπόν προετοιμασμένοι για το Καλοκαίρι της Επικίνδυνης Ζωής.

Εν τω μεταξύ, η Αρκούδα δεν πέφτει ακριβώς σε χειμερία νάρκη. Ο πρόεδρος Πούτιν, πριν και κατά τη διάρκεια του φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ανέλυσε πόσο «συμμετρική» θα είναι η απάντηση της Μόσχας στις επιθέσεις του Κιέβου με πυραύλους ΝΑΤΟστάν - που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπάρχουν τρία μέλη του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν πυραύλους με βεληνεκές 350 χιλιομέτρων και άνω: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία.

Έτσι, μια «συμμετρική» απάντηση θα σήμαινε ότι η Ρωσία θα προμήθευε τα κράτη του Παγκόσμιου Νότου με προηγμένα όπλα - ικανά να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές σε κόμβους της Αυτοκρατορίας των Βάσεων.

Και ιδού οι κορυφαίοι υποψήφιοι για να λάβουν αυτά τα όπλα - όπως συζητήθηκε εκτενώς όχι μόνο στα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια αλλά και στους διαδρόμους του φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Δυτική Ασία: Το Ιράν (το οποίο τα έχει ήδη), η Συρία (τα χρειάζεται επειγόντως), η Υεμένη, το Ιράκ (θα ήταν πολύ χρήσιμο για τη Hashd al-Shaabi) και η Λιβύη.

Κεντρική, βορειοανατολική, νοτιοανατολική Ασία: Αφγανιστάν, Μιανμάρ (οι δύο αυτές χώρες ήταν παρούσες στην Αγία Πετρούπολη) και Βόρεια Κορέα.

Λατινική Αμερική: Κούβα, Βενεζουέλα και Νικαράγουα (δείτε την τρέχουσα ρωσική επέλαση στην Καραϊβική).

Αφρική: Λαβρόφ, Κονγκό, Αιθιοπία, Σομαλία, Νότιο Σουδάν και Ζιμπάμπουε (απλά κοιτάξτε την πρόσφατη αφρικανική περιοδεία του Λαβρόφ).

Ο κ. Zircon λέει γεια

Και αυτό μας φέρνει στο ευχάριστο θέμα μιας ρωσικής ναυτικής δύναμης που συχνάζει στην Καραϊβική, με επικεφαλής τη φρεγάτα Admiral Gorshkov που είναι εξοπλισμένη με υπερηχητικούς πυραύλους και το πυρηνικό υποβρύχιο Kazan.

Ο αναντικατάστατος Αντρέι Μαρτιάνοφ έχει σημειώσει πως το Gorshkov «μεταφέρει 32 Onyx, Zircon, Kalibrs και Otvet. Πρόκειται για τους πιο προηγμένους και θανατηφόρους πυραύλους κρουζ στην ιστορία, με σοβαρό πολεμικό γενεαλογικό δέντρο. Το Kazan, το οποίο είναι SSGN κλάσης Yasen φέρει επίσης 32 VLS και, επιπλέον, διαθέτει 10 τορπιλοσωλήνες που μπορούν να βάλουν όχι μόνο τορπίλες".

Λοιπόν, αυτή η ναυτική δύναμη προφανώς δεν είναι εκεί για να ξεκινήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Μαρτιάνοφ εξηγεί ότι «ενώ και τα δύο μπορούν να πλήξουν όλη την ανατολική ακτή των ΗΠΑ και του Καναδά, δεν βρίσκονται εκεί γι' αυτόν τον λόγο. Θεός φυλάξοι, αν έρθει ο πραγματικός Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος, υπάρχουν πολλά Μπουλάβα, Αβανγκάρντ, Σαρμάτ και Γιάρσε για να αντιμετωπίσουν αυτή την τρομακτική υπόθεση. Όχι, τόσο το Gorshkov όσο και το Kazan είναι εκεί για να δείξουν πως μπορούν να φτάσουν σε οποιοδήποτε πολεμικό πλοίο ή στρατηγικό πλοίο θαλάσσιων μεταφορών που μεταφέρει οποιοδήποτε στρατιωτικό σύνολο μάχης από τη Βόρεια Αμερική στην Ευρώπη σε περίπτωση που κάποιος τρελός αποφασίσει να προσπαθήσει να επιβιώσει σε ένα συμβατικό πόλεμο με τη Ρωσία στο 404".

Αυτό που είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι αφού περάσει χρόνο στην Αβάνα, η ναυτική δύναμη θα παραμείνει στην Καραϊβική για μια σειρά ασκήσεων - και θα συμμετάσχουν και άλλα σκάφη του ρωσικού ναυτικού. Θα παραμείνουν σε αυτά τα ύδατα μέχρι το τέλος του The Summer of Living Dangerously. Ακριβώς σε περίπτωση που κάποιος τρελός έχει φανταχτερές ιδέες.

Εν τω μεταξύ, η πιθανή κλιμάκωση προς τον Καυτό Πόλεμο στην Ευρώπη συνεχίζεται αμείωτη, με το ΝΑΤΟ μέσω της επιληπτικής πλάκας νορβηγικού ξύλου να αλλάζει ριζικά τους καθιερωμένους κανόνες των πολέμων δι' αντιπροσώπων με το ένα ανοητικό ξέσπασμα μετά το άλλο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) είναι ήδη σε θέση, μέσω του ΝΑΤΟ, να καταστρέψουν τόσο στρατιωτικά όσο και πολιτικά ρωσικά περιουσιακά στοιχεία - αποθήκες πετρελαίου, αεροδρόμια, ενεργειακές εγκαταστάσεις, σιδηροδρομικούς κόμβους, ακόμη και συγκέντρωση στρατευμάτων.

Ο καθένας και ο γείτονάς του θα περιμένουν τις "συμμετρικές" απαντήσεις.

Για όλους τους πρακτικούς σκοπούς, η κρίσιμη απόφαση έχει ληφθεί από τη σπάνια πλουτοκρατία που πραγματικά διευθύνει την παράσταση: να εξαναγκάσει την Ευρώπη σε πόλεμο κατά της Ρωσίας. Αυτή είναι η λογική πίσω από όλο το ρητορικό καμπούκι για μια "στρατιωτική Σένγκεν" και ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα από την Αρκτική μέσω των τσιουάουα της Βαλτικής μέχρι τη λυσσασμένη Πολωνία.

Η πλουτοκρατία πιστεύει πραγματικά πως μετά θα μπορέσει να τα αγοράσει όλα για ένα πενταροδεκάρες, ενώ οι μύγες θα γεννούν ακόμα αυγά σε ραδιενεργά ευρωπαϊκά κουφάρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail