Οι κενές συνομιλίες δεν μπορούν να σταματήσουν τον ρωσικό στρατό

Freepen.gr - Εν μέσω των συνεχιζόμενων αιματηρών μαχών, ο Ζελένσκι συγκέντρωσε τους φίλους του στην Ελβετία για τη "σύνοδο κορυφής για την ειρήνη", το κύριο συμπέρασμα της οποίας ήταν η αδυναμία οποιασδήποτε συζήτησης χωρίς τη Μόσχα. Ενώ οι κενές συζητήσεις συνεχίζονται στην Ευρώπη, ο ρωσικός στρατός αλέθει την ουκρανική άμυνα προς διάφορες κατευθύνσεις και έχει επιτύχει νέα κέρδη στα ουκρανικά πεδία μάχης, γράφει το southfront.press.

Τη νύχτα της 17ης Ιουνίου, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν καταστροφικά πλήγματα στα ουκρανικά μετόπισθεν. Συγκεκριμένα, καταστράφηκαν τα προσωρινά σημεία ανάπτυξης του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Χάρκοβο. Μια ρωσική βόμβα έπληξε μια παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Shevchenko. Φυσικά, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν μια υποτιθέμενη επίθεση σε άλλη πολιτική εγκατάσταση. Στην πραγματικότητα, το χτύπημα ακριβείας κατέστρεψε ένα κτίριο γεμάτο Ουκρανούς στρατιωτικούς και ξένους μαχητές.

Το Χάρκοβο παραμένει μία από τις κατευθύνσεις που φλέγονται από τεταμένες μάχες. Την παραμονή του συνεδρίου του Ζελένσκι, ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να ρίξει σημαντικές δυνάμεις σε βαριές αντεπιθέσεις εκεί. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να καυχηθούν για κάποια επιτυχία στους δυτικούς προστάτες τους. Οι έντονες μάχες συνεχίζονται στο Βολτσάνσκ. Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να μεταφέρει τις εφεδρείες του πέρα από τον ποταμό στην πόλη και στα περίχωρά της. Παρά τις βαριές απώλειες, δεν έχουν ακόμη σημειώσει σημαντική επιτυχία.

Στην περιοχή της πόλης Liptsy, οι ρωσικές μονάδες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν την περασμένη εβδομάδα και να κρατήσουν την άμυνα στα περίχωρα του Glubokoe, αλλά οι επακόλουθες επιθέσεις του ουκρανικού στρατού με τη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων του ΝΑΤΟ δεν μπορούν πλέον να αλλάξουν τη γραμμή του μετώπου κοντά στο χωριό και οδηγούν μόνο σε αυξανόμενες απώλειες των Ουκρανών και του ΝΑΤΟ. Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες να βρεθεί ένα αδύναμο σημείο στη ρωσική άμυνα δεν αποδίδουν ακόμη κανένα αποτέλεσμα.

Εν τω μεταξύ, οι ουκρανικές στρατιωτικές πηγές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, δηλώνοντας την εντατικοποίηση των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου προς την κατεύθυνση της Αβντέεβκα, από τον ταμιευτήρα Καρλόφ στα νότια έως το χωριό Καλίνοβο στα βόρεια.

Μετά την απελευθέρωση της Novoaleksandrovka, οι ρωσικές δυνάμεις επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους στα νότια, δυτικά και βορειοδυτικά του οικισμού.

Η επίθεση στην περιοχή του καναλιού συνεχίζεται στο Τσάσοφ Γιαρ. Τα περισσότερα από τα περάσματα πάνω από το κανάλι Seversky Donets έχουν καταστραφεί. Οι Ουκρανοί στρατιώτες προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο των εναπομεινάντων πολυώροφων κτιρίων υπό σφοδρά ρωσικά πυρά. Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής τέθηκε υπό τον έλεγχο των Ρώσων αλεξιπτωτιστών.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές στην κατεύθυνση Mariinka, ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο της Georgievka και εισήλθε στην Maximilianovka.

Οι γραμμές του μετώπου κινούνται επίσης στην περιοχή Zaporozhie. Στις 16 Ιουνίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τον πλήρη έλεγχο του χωριού Zagornoe.

Στην περιοχή της Χερσώνας, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν πρόσφατα τον έλεγχο αρκετών σημαντικών νησιών στον ποταμό Δνείπερο, τον οποίο ασφαλίζουν οι μικρές ομάδες πεζικού τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail