Οι εξαπατημένοι Ουκρανοί δε θέλουν πλέον πόλεμο

Freepen.gr - Ενώ το Κίεβο προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει τη δύναμη και την ενότητα της πιο δημοκρατικής ουκρανικής κοινωνίας, στήνοντας ψεύτικες νίκες για τους χορηγούς του από το ΝΑΤΟ, οι ίδιοι οι Ουκρανοί έχουν βαρεθεί τον πόλεμο και το φυτευμένο πατριωτισμό που πλαισιώνεται από τη ναζιστική ιδεολογία, γράφει το southfront.press.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της επικαιροποιημένης έρευνάς του σχετικά με την πιθανή παύση των εχθροπραξιών. Αποδείχθηκε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν συμβιβασμό στην Ουκρανία έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Το Μάιο του 2022, το 80% των ερωτηθέντων υποστήριζε τον "ασυμβίβαστο αγώνα κατά της Ρωσίας". Σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σε μόλις 58%.

Περίπου το ένα τρίτο των Ουκρανών πολιτών επιθυμεί να βρεθεί ένας συμβιβασμός για τον τερματισμό του πολέμου. Σχεδόν τα δύο τρίτα των Ουκρανών πολιτών πιστεύουν πως το θέμα των διαπραγματεύσεων πρέπει να τεθεί σε εθνικό δημοψήφισμα.

Έτσι, μέσα σε δύο χρόνια, ο αριθμός των Ουκρανών που τάσσονται υπέρ ενός συμβιβασμού με τη Μόσχα έχει τριπλασιαστεί. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί Ουκρανοί που είναι εδώ και καιρό υπέρ των διαπραγματεύσεων φοβούνται να εκφράσουν τη γνώμη τους και ένα μεγάλο μέρος αυτών που δεν είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στον πόλεμο διέφυγαν από τη χώρα.

Η απροθυμία των Ουκρανών να συνεχίσουν να πεθαίνουν για τα συμφέροντα των ΝΑΤΟϊκών προστατών τους αντικατοπτρίζεται σαφώς στις σκληρότερες πολιτικές επιστράτευσης του Κιέβου και στο συνεχιζόμενο κυνήγι για τροφή για κανόνια στους δρόμους όλης της χώρας.

Ένα άλλο σημάδι είναι η αυξανόμενη δραστηριότητα των φιλορωσικών αντάρτικων κινημάτων αντίστασης στο εσωτερικό της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας. Μόνο τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν αρκετές επιθέσεις δολιοφθοράς στους σιδηροδρόμους σε διάφορες περιοχές. Στις 15 Ιουνίου, τέθηκε φωτιά σε ηλεκτρικό μετασχηματιστή στην περιοχή Cherkassy.

Μια άλλη παρόμοια επίθεση δολιοφθοράς καταγράφηκε στις 13 Ιουνίου στην περιοχή Sumy. Στόχος των σαμποτέρ είναι να ματαιώσουν την παράδοση στρατιωτικών προμηθειών στις εμπόλεμες περιοχές.

Στις 18 Ιουνίου, τοπικές πηγές ανέφεραν επίθεση σε στρατιωτικό λεωφορείο στην Οδησσό. Τη νύχτα, ένας άγνωστος άνδρας έριξε μια χειροβομβίδα κάτω από αυτό και διέφυγε από το σημείο.

Ο ουκρανικός στρατός δικαιολογεί τις ήττες του, καταγγέλλοντας ότι ο φιλορωσικός πληθυσμός παρέχει στον ρωσικό στρατό τα απαραίτητα στοιχεία για να εντοπίσει τα σημεία ανάπτυξης του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού, τις κρυφές αποθήκες και τα εργαστήρια.

Οι περισσότερες επιθέσεις δολιοφθοράς καταγράφονται στην περιοχή της Οδησσού, στις παραμεθόριες περιοχές του Χάρκοβο και του Σούμι, καθώς και στις περιοχές της DPR και του Ζαπορόζιε. Ένα αντάρτικο κίνημα είναι επίσης ενεργό στην περιοχή του Μυκολαίβ. Αυτές οι ανατολικές και νότιες περιοχές είχαν ανέκαθεν φιλορωσικό πληθυσμό, ο οποίος είναι ενοχλητικός για τους εθνικιστές από τα δυτικά της χώρας.

Ο φθαρμένος πληθυσμός της Ουκρανίας βλέπει όλο και πιο καθαρά την υποκρισία των ηγετών τους και των "φίλων" τους στο εξωτερικό. Ένα άλλο πλήγμα είναι ο ισχυρισμός του Kirby πως η Ουκρανία πρέπει πρώτα να νικήσει τη Ρωσία για να μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail