Η νέα επίθεση της Ρωσίας φέρνει απώλειες στην Ουκρανία

Freepen.gr - Εν μέσω των συνεχιζόμενων σκληρών μαχών, τα μέτωπα έχουν αρχίσει να κινούνται προς νέες κατευθύνσεις στην Ουκρανία. Ο ρωσικός στρατός εξαπολύει νέες επιθετικές επιχειρήσεις, αναγκάζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να αναπτύξουν τις εξαντλημένες εφεδρείες τους σε εκτεταμένα μέτωπα. Ταυτόχρονα, πλήγματα ακριβείας από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους σφυροκοπούν τα ουκρανικά μετόπισθεν, γράφει το southfront.press.

Τη νύχτα της 20ής Ιουνίου, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια σειρά από πλήγματα στα ουκρανικά μετόπισθεν. Εκρήξεις σημειώθηκαν βροντερά στην πόλη Ντνίπρο, όπου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά.

Τα ρωσικά πλήγματα έπληξαν στόχους στην πόλη Κρίβι Ριγκ. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο στόχος ήταν ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας.

Η περιοχή Vinnytsia δέχθηκε επίσης ρωσική επίθεση. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ζημιές σε ορισμένες στρατηγικές εγκαταστάσεις υποδομής.

Μια σειρά από εκρήξεις ακούστηκαν βροντερά γύρω από το Κίεβο. Χτυπήματα αναφέρθηκαν στην πόλη Brovary. Σύμφωνα με τοπική αναφορά, ρωσικά UAV καμικάζι προκάλεσαν ζημιές στην ουκρανική αεράμυνα κοντά στην πρωτεύουσα.

Οι παραμεθόριες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία σφυροκοπούνται σε καθημερινή βάση. Οι ρωσικές αεροδιαστημικές και πυραυλικές δυνάμεις καταστρέφουν το ουκρανικό ανθρώπινο δυναμικό και τον στρατιωτικό εξοπλισμό που έχει συσσωρευτεί κοντά στις γραμμές του μετώπου. Συγκεκριμένα, μαζικά πλήγματα εξαπολύθηκαν στην περιοχή του Χάρκοβο και συνεχίζουν να εξαπολύονται κάθε βράδυ και κάθε μέρα. Τουλάχιστον τρεις εκρήξεις καταγράφηκαν στο Χάρκοβο στις 19 Ιουνίου. Το έδαφος μιας παιδικής κατασκήνωσης που χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία Ουκρανών στρατιωτών και ξένων μισθοφόρων στην περιοχή Shevchenko δέχτηκε άλλη μια επίθεση.

Την ίδια ημέρα, ένα άλλο κύμα ρωσικών επιθέσεων έπληξε τη νότια περιοχή της Οδησσού. Εκρήξεις βροντοφώναξαν στην πόλη-λιμάνι Τσερνομόρσκ και στο χωριό Καρολίνο-Μπουγκάζ που βρίσκεται νότια της Οδησσού. Μια άλλη εγκατάσταση αναψυχής που χρησιμοποιείται από τον ουκρανικό στρατό καταστράφηκε.

Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να προσεγγίσουν τις ρωσικές οπίσθιες εγκαταστάσεις με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, 15 ουκρανικά UAV καταστράφηκαν σε έξι ρωσικές περιοχές. Ως αποτέλεσμα της μαζικής επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ξέσπασε πυρκαγιά σε μια αποθήκη πετρελαίου στην Αντίγεια. Ένας άλλος στόχος ήταν το διυλιστήριο πετρελαίου Afipsky, αλλά το drone δεν το έφτασε. Μια γυναίκα πολίτης σκοτώθηκε μετά την πτώση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο σπίτι της.

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση προς νέα κατεύθυνση στα μέτωπα του Ντονμπάς. Μετά από μια παρατεταμένη παύση, ο ρωσικός στρατός προχώρησε προς την πόλη Τορέτσκ που βρίσκεται στα σύνορα των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. Το μέτωπο παραμένει σχεδόν αμετάβλητο εκεί από το 2014. Οι επιθέσεις αιφνιδίασαν τις ουκρανικές δυνάμεις όταν άρχισαν την εναλλαγή του στρατιωτικού προσωπικού στην περιοχή. Ο ουκρανικός στρατός αναγκάζεται να παραδεχτεί την απώλεια πολλών σημαντικών οχυρών κοντά στο Πίβνιτσνε. Μόνο την τελευταία ημέρα, ο ρωσικός στρατός επέκτεινε τη ζώνη ελέγχου του κατά περίπου 1,5 χιλιόμετρο στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail