Κάνε ότι κοιμάσαι στην πράξη - Ο ξυλοδαρμός του αστυνομικού στην Κυψέλη

pixabay / Pexels
Τα συστημικά ΜΜΕ, αυτά που η πλειοψηφία τη μια αποδοκιμάζει και την άλλη συνεχίζει να εμπιστεύεται για να ενημερώνεται [;], παρουσίασαν με αρνητικό πρόσημο την απαθή στάση του δεύτερου αστυνομικού στο πρόσφατο συμβάν της Κυψέλης όταν ο υπήκοος Καμερούν χτυπούσε τον άλλο αστυνομικό.

Του Στρατή Μαζίδη

Αν βέβαια, ο δεύτερος αστυνομικός δεν αδρανούσε [;] αλλά προχωρούσε σε δράση που ενδεχομένως να τον οδηγούσε στη χρήση του εξοπλισμού του, σήμερα πιθανότατα τα ίδια ΜΜΕ θα τον κατηγορούσαν ως ανεκπαίδευτο, φονιά κ.ο.κ. Ας μην ξεχνάμε ότι ένας άλλος αστυνομικός που έσωσε μια γιαγιά εκτός υπηρεσίας, έφαγε φυλακή επειδή πάνω στη συμπλοκή σκοτώθηκε ο ένας δράστης.

Άλλωστε αυτά τα είδαμε και στη Γερμανία με τον αστυνομικό που σκοτώθηκε. Όσοι ενημερώνονται από ξένα ΜΜΕ, βλέπουν τι γίνεται στην Ευρώπη και τι έρχεται.

Τώρα το γιατί ενώ είναι ορατή η καταστροφή, δε γίνεται τίποτε για να αποτραπεί, είναι ένα άλλο θέμα.

Όπως επίσης και το γιατί τα ΜΜΕ παίζουν τόσο καθοριστικό αρνητικό ρόλο στην πορεία που έχουν πάρει οι δυτικές κοινωνίες γενικά. Έχουν ένα αφήγημα έτοιμο για κάθε εκδοχή. Έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίζουν το άσπρο και το μαύρο ταυτόχρονα ανάλογα τον άνεμο και τις συνθήκες.

Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά;

Ο Αλεξάντρ Σολζενίτσιν είχε πει ότι όταν ο σεβασμός για τη θρησκεία, τις παραδοσιακές αξίες, την οικογένεια και τη θρησκευτική πίστη αφαιρούνται από μια κοινωνία, η κοινωνία έχει αφοπλιστεί και δεν απομένει καμία προστασία ενάντια στο θρίαμβο του κακού.

Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα και τη Δύση γενικότερα. Δεν υπάρχει άμυνα απέναντι σε ό,τι παράξενο και αντιφατικό.

Ας αναρωτηθεί κανείς αν κάποια πράγματα που συμβαίνουν στην εποχή μας, θα μπορούσαν να συμβούν 20-30-40 χρόνια νωρίτερα χωρίς να αντιδράσει η κοινωνία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail