Γερμανικός στρατιωτικός κολοσσός θα κατασκευάσει εργοστάσιο πυρομαχικών σε κράτος της Βαλτικής

Freepen.gr - Η γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων Rheinmetall έχει συνάψει συμφωνία με την κυβέρνηση της Λιθουανίας για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου πυρομαχικών στο κράτος της Βαλτικής, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Η Λιθουανία χαρακτήρισε τη συμφωνία ως ένα ακόμη βήμα προς την ενίσχυση του αμυντικού της τομέα, προσθέτοντας ότι το έργο έχει λάβει καθεστώς κρατικής σημασίας.

Η υπουργός Οικονομίας της Λιθουανίας Άουσριν Αρμονάιτε δήλωσε ότι η Rheinmetall θα επενδύσει περισσότερα από 180 εκατ. ευρώ στο νέο εργοστάσιο, το οποίο αναμένεται να παράγει βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών. Σύμφωνα με την ίδια, η συμφωνία «θα μας βοηθήσει να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση σε βασικά όπλα και πυρομαχικά».

Η τοποθεσία του νέου εργοστασίου, το οποίο θα παράγει δεκάδες χιλιάδες σφαίρες πυρομαχικών κάθε χρόνο, αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Δε δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την πιθανή ημερομηνία έναρξης της κατασκευής του.

Τον Μάρτιο, η Rheinmetall επιβεβαίωσε πως σχεδίαζε να κατασκευάσει εργοστάσιο στη Λιθουανία, μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Μια επιστολή προθέσεων [letter of intent] υπογράφηκε με το Βίλνιους στα μέσα Απριλίου, πριν το κοινοβούλιο της χώρας της Βαλτικής ψηφίσει διάφορα νομοσχέδια για την ενθάρρυνση των επενδύσεων στην άμυνά της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail