Ο οικονομολόγος Σακς χαρακτήρισε επικίνδυνη την άρνηση της Δύσης να συζητήσει τις προτάσεις του Πούτιν

ukrinform.net
Freepen.gr - Η άρνηση της Δύσης να εξετάσει τους προτεινόμενους όρους του Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ουκρανία θέτει ολόκληρο τον κόσμο σε κίνδυνο, δήλωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέφρι Σακς σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue Works στο YouTube.

"Πότε θα συνειδητοποιήσουν αυτοί οι ανόητοι στη Δύση - η Ρωσία δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ουκρανία να γίνει μέρος του ΝΑΤΟ και οι νέες προκλήσεις θα μπορούσαν να κλιμακωθούν σε πυρηνικό πόλεμο. Όταν αυτοί οι άνθρωποι (δυτικοί πολιτικοί) μας λένε: "Δεν πιστεύουμε πως αυτό θα συμβεί", τους λέω να σταματήσουν επιτέλους να παίζουν με τις ζωές μας! Οι άνθρωποι που κυβερνούν στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο ή τις Βρυξέλλες δεν είναι οι πιο έξυπνοι ηγέτες, γι' αυτό δεν θέλω να θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση ολόκληρου του κόσμου. Θέλω να διαπραγματευτούν επιτέλους (με τη Ρωσία)", δήλωσε ο Σακς.

Ο οικονομολόγος εξέφρασε επίσης την οργή του για τη διπλωματική στάση της Δύσης, η οποία δεν προσπάθησε καν να συζητήσει με τον Πούτιν τους όρους που πρότεινε.

"Όσον αφορά τα εδαφικά ζητήματα, οι ΗΠΑ ή η Ουκρανία θα μπορούσαν απλώς να απαντήσουν με διαφωνία και να προσφέρουν τους όρους τους με βάση αυτό. Αντ' αυτού, όμως, οι ΗΠΑ αγνοούν πλήρως αυτές τις προτάσεις και τις αποκαλούν "κατάκτηση" ή "μονομερή συνθηκολόγηση". Αυτό είναι απλά μια μαλ...κία! Δεν μπορείς να διαπραγματευτείς για την Ουκρανία, αν αρνείσαι να διαπραγματευτείς εσύ ο ίδιος για την Ουκρανία", δήλωσε ο οικονομολόγος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail