Οι περισσότεροι Ρώσοι φοβούνται το ξέσπασμα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου - έρευνα

pixabay / Peggy_Marco

Freepen.gr - Περίπου το 60% των Ρώσων ανησυχεί ότι ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα μπορούσε να ξεκινήσει σύντομα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε ο ερευνητικός όμιλος Field στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει πως μια παγκόσμια σύγκρουση θα μπορούσε να ξεκινήσει τα επόμενα 5-10 χρόνια, αν και το 13% δήλωσε ότι είναι σίγουρο πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Μεταξύ των ερωτηθέντων, τα άτομα ηλικίας 30-59 ετών με ανώτερη εκπαίδευση και που αντλούν ειδήσεις από το διαδίκτυο ήταν πιο πιθανό να μιλήσουν για έναν πιθανό παγκόσμιο πόλεμο από ό,τι τα άτομα με χαμηλότερη εκπαίδευση και εισόδημα.

Περίπου επτά στους δέκα από τους 1.617 συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν τις ΗΠΑ και τη Ρωσία ως τα πιο πιθανά μέρη στον υποθετικό πόλεμο, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής αναφέρθηκαν μεταξύ των πιθανών συμμάχων της Ουάσινγκτον. Μόνο ένας στους δέκα ερωτηθέντες κατονόμασε την Ουκρανία ως πιθανό εχθρό της Ρωσίας σε μια παγκόσμια σύγκρουση. Οι ερωτηθέντες ανέφεραν την Κίνα, τη Λευκορωσία, το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, την Ινδία και το Καζακστάν ως τους κύριους συμμάχους της Ρωσίας σε περίπτωση παγκόσμιου πολέμου.

Περισσότερο από το 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως πιστεύουν ότι η Ρωσία ή ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία της Ρωσίας θα κέρδιζε έναν παγκόσμιο πόλεμο, ενώ μόνο το 6% δήλωσε πως οι ΗΠΑ και η συλλογική Δύση θα πετύχαιναν τη νίκη και το 18% πιστεύει ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν θα κέρδιζε.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 1.617 Ρώσων πολιτών άνω των 18 ετών από τις 23 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου. Η έρευνα έθιξε επίσης το θέμα της υποστήριξης της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας κατά του Κιέβου. Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων (73%) δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η Ρωσία κινείται επί του παρόντος προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τη σύγκρουση, ενώ το 79% δήλωσε ότι η επιχείρηση πηγαίνει καλά για τον ρωσικό στρατό

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail