Αμερικανός δημοσιογράφος: Μέσα σε τρία χρόνια υπήρξε μια μνημειώδης αλλαγή στην παγκόσμια πολιτική

BRICS Photo: VCG via globaltimes.cn
Freepen.gr - Μέσα σε τρία χρόνια, το παγκόσμιο σύστημα αντιμετώπισε αλλαγές που θα συγκλόνιζαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Clayton Morris στην εκπομπή Redacted.

"Μερικές φορές νομίζω ότι ζω σε έναν εφιάλτη. Πώς είναι δυνατόν μέσα σε μόλις τρία χρόνια να έχουμε γίνει μάρτυρες μιας τέτοιας μνημειώδους αλλαγής στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων που θα σόκαρε και θα τρομοκρατούσε την ίδια τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;", αναρωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, μόνο αυτή την εβδομάδα υπήρξαν πολλά γεγονότα μεγάλης κλίμακας που για άλλη μια φορά αγνοήθηκαν από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης.

Ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσφερε ειρήνη, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου Τζο Μπάιντεν έσφιγγε τα χέρια με τον Βoλoντιμίρ Ζελένσκι και υποσχόταν να χρηματοδοτήσει στρατιωτική δράση, ενώ οι ΗΠΑ κατέρρεαν, είπε ο Μόρις.

Ο δημοσιογράφος επέστησε επίσης την προσοχή στη δημιουργία από την ομάδα BRICS ενός νέου συστήματος πληρωμών που "αμφισβητεί" τη θέση του δολαρίου στον κόσμο.

"Τέρμα το σύστημα SWIFT, παιδιά! Το νομισματικό στοιχείο είναι ένα πράγμα, αλλά είναι επίσης σημαντικό ότι η υποδομή για τις συναλλαγές δεν είναι πλέον στα χέρια των ΗΠΑ", δήλωσε ο Morris.

Ανέφερε ως άλλη σημαντική εξέλιξη το τέλος της συμφωνίας ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας για τις εξαγωγές πετρελαίου σε δολάρια.

"Η Σαουδική Αραβία μας είπε επίσημα αντίο. Ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ, επιλέγοντας να εμπορεύεται το σαουδαραβικό πετρέλαιο με άλλες χώρες και σε άλλα νομίσματα", δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail