Ξεγυρισμένο χαστούκι στον φιλοπόλεμο Μακρόν από τους Γάλλους - Διαλύει τη Βουλή

ΑΡ Photo/Lewis JοΙy
Freepen.gr - Οι Γάλλοι ψηφοφόροι θα προσέλθουν ξανά στις κάλπες αργότερα αυτό το μήνα, αφού ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διάλυση του Κοινοβουλίου και προκήρυξε πρόωρες εκλογές μετά την καταστροφική ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές από το δεξιό Εθνικό Συναγερμό (RN).

Ο Γάλλος πρόεδρος απευθύνθηκε στο έθνος λίγο αφότου το επίσημο exit poll είχε προβλέψει μια πανηγυρική νίκη του κόμματος της Μαρίν Λεπέν και του Τζορντάν Μπαρντέλα, το οποίο αναμενόταν να συγκεντρώσει σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου των ψήφων στις εκλογές της Κυριακής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το 32,4% των ψήφων του RN επισκίασε όλα τα άλλα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της Αναγέννησης του Μακρόν που έκανε εκστρατεία υπό το έμβλημα της Ανανέωσης της Ευρώπης, η οποία συγκέντρωσε λιγότερο από το ήμισυ της υποστήριξης της RN [15,2].

Στην ομιλία του, ο Μακρόν εξέφρασε θλίψη για την άνοδο του εθνικισμού και δήλωσε ότι οι εκλογές «δεν ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για τα κόμματα που υπερασπίζονται την Ευρώπη. Επομένως, δεν μπορώ να ενεργήσω σαν να μην έχει συμβεί τίποτα".

"Αποφάσισα να σας δώσω ξανά την επιλογή για το κοινοβουλευτικό μας μέλλον με την ψήφο σας. Ως εκ τούτου, διαλύω την Εθνοσυνέλευση απόψε. Σε λίγα λεπτά θα υπογράψω το διάταγμα για τη σύγκληση των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου για τον πρώτο γύρο και στις 7 Ιουλίου για τον δεύτερο γύρο", δήλωσε στη χώρα.

Οι Γάλλοι πολίτες έδωσαν ένα ηχηρό χαστούκι στον πρόεδρό του ο οποίος εκτός του ότι κάνεις πως δε βλέπει στα όσα γίνονται εντός συνόρων, εσχάτως έχει εξελιχθεί σε ένα επικίνδυνο φιλοπόλεμο αντιρωσικό γεράκι.

Αν το χαστούκι επαναληφθεί στις προσεχείς γαλλικές εκλογές, ο Μακρόν τι θα κάνει; 



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail