Μαζικό κύμα ρωσικών χτυπημάτων κάλυψε την Ουκρανία

Freepen.gr - Τη νύχτα της 7ης Ιουνίου, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια νέα μαζική συνδυασμένη επίθεση κατά των ουκρανικών στρατιωτικών και βιομηχανικών υποδομών στις πίσω περιοχές, αναφέρει το southfront.press.

Η επίθεση ξεκίνησε με πλήγματα στην ανατολική, κατεστραμμένη από τον πόλεμο, περιοχή του Χάρκοβο, όπου μεγάλες ουκρανικές δυνάμεις σφυροκοπούνται καθημερινά. Ως αποτέλεσμα των νυχτερινών επιδρομών στα περίχωρα της πόλης Χάρκοβο, καταστράφηκαν ουκρανικές και ξένες προμήθειες βαρέος στρατιωτικού εξοπλισμού από το ΝΑΤΟ.

Οι νυχτερινές επιδρομές κατέστρεψαν στόχους στο νότιο θαλάσσιο λιμάνι του Τσερνομόρσκ στην περιοχή της Οδησσού, όπου οι χώρες του ΝΑΤΟ προσπαθούν να προμηθεύουν τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό μέσω θαλάσσιων διαδρομών και ο ουκρανικός στρατός διαθέτει εγκαταστάσεις για την παραγωγή και ανάπτυξη διαφόρων ναυτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Μια σειρά από εκρήξεις βροντοφώναξαν στην περιοχή της Πολτάβα. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ένα σύστημα αεράμυνας καταστράφηκε ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων ακριβείας.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν και πάλι το αεροδρόμιο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsk.

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, η περιοχή του Κιέβου, δέχθηκε επίσης επίθεση. Ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στην πόλη Bila Tserkva, όπου ο στόχος ήταν κατά πάσα πιθανότητα άλλο ένα ουκρανικό σύστημα αεράμυνας και περιοχές συγκέντρωσης στρατιωτικού προσωπικού.

Πλάνα επιβεβαίωσαν μια μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε ως αποτέλεσμα ρωσικού πλήγματος πιθανώς σε βιομηχανική εγκατάσταση υποδομής στην περιοχή του Κιέβου.

Τα αποτελέσματα των ρωσικών επιδρομών διαψεύδουν ένα ακόμη ψέμα του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου σχετικά με την υποτιθέμενη αναχαίτιση όλων των ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων.

Η νύχτα ήταν πολυάσχολη όχι μόνο για τους Ουκρανούς στρατιωτικούς αλλά και για τους συναδέλφους τους στην Πολωνία. Η υπηρεσία Τύπου του πολωνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφερε και πάλι ότι τα πολωνικά μαχητικά, καθώς και αεροσκάφη των εταίρων τους στο ΝΑΤΟ, αναγκάστηκαν να απογειωθούν για περιπολίες στις παραμεθόριες περιοχές.

Η Βαρσοβία κατήγγειλε πως η δράση εκείνη τη νύχτα ήταν πυκνή και όλο το σύστημα αεράμυνας της χώρας βρισκόταν σε επιφυλακή για την παρακολούθηση του εναέριου χώρου.

Από την άλλη πλευρά, ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε ένα ακόμη μαζικό κύμα χτυπημάτων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις πίσω περιοχές της Ρωσίας. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την αναχαίτιση τουλάχιστον 29 ουκρανικών UAV στις δυτικές και νότιες περιοχές καθώς και πάνω από την Κριμαία.

Το πρωί, ο ουκρανικός στρατός συνέχισε τις επιθέσεις, μεταξύ άλλων και σε κατοικημένες περιοχές ρωσικών πόλεων. Ένας πύραυλος Neptune καταστράφηκε καθ' οδόν προς το Μπέλγκοροντ. Τουλάχιστον τρεις ακόμη πύραυλοι καταστράφηκαν κοντά στο Ροστόφ-ον-Ντον.

Η πόλη Λουχάνσκ δέχθηκε επίσης πυραυλική επίθεση. Ως αποτέλεσμα, δεκάδες πολίτες έπεσαν θύματα σε ένα κατεστραμμένο πολυώροφο κτίριο. Ο αριθμός των θυμάτων των ουκρανικών τρομοκρατικών επιθέσεων σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις συνεχίζει να αυξάνεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail