Η Τουρκία φοβάται ότι θα χάσει τους Ρώσους τουρίστες λόγω των υψηλών τιμών

pixabay / özlühan
Freepen.gr - Ο τουριστικός τομέας της Τουρκίας φοβάται ότι θα χάσει τους Ρώσους τουρίστες εν μέσω υψηλών τιμών, δήλωσε στο RIA Novosti ο Τούρκος οικονομικός παρατηρητής και αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας οικονομικών ειδήσεων tclira.com Taylan Beyukshahin.

Η χαμηλή ζήτηση για τα ταξίδια του Ιουλίου στην Τουρκία από τη Ρωσία έχει οδηγήσει τους ξενοδόχους σε μείωση των τιμών, δήλωσε σε συνέντευξή του στο RIA Novosti ο Taras Kobishchanov, αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR) και γενικός διευθυντής του ταξιδιωτικού πράκτορα Russian Express.

Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε γιατί οι τιμές προς την Τουρκία εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές για τους Ρώσους, ο εμπειρογνώμονας είπε ότι αυτό οφείλεται στην ισοτιμία του ρουβλίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα ταξίδι στην Τουρκία τον Ιούλιο σε ένα απλό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων θα κοστίσει στους τουρίστες από τη Ρωσία κατά μέσο όρο 135-160 χιλιάδες ρούβλια για 10 διανυκτερεύσεις, ενώ μια εκδρομή σε ένα καλό ξενοδοχείο πέντε αστέρων θα κοστίσει τουλάχιστον 315-350 χιλιάδες ρούβλια για δύο άτομα.

"Στο πλαίσιο της καταπολέμησης του πληθωρισμού, η ανατίμηση του νομίσματος είναι ανεπιθύμητη στην Τουρκία. Δεδομένου ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται με την ανατίμηση του νομίσματος, εφαρμόζεται αυτή η πολιτική. Οι εταιρείες των οποίων το κόστος της τουρκικής λίρας αυξάνεται, ορίζουν υψηλές τιμές όταν πωλούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ξένο νόμισμα. Βλέπουμε τη μεγαλύτερη αντανάκλαση αυτού του γεγονότος στον τομέα του τουρισμού", δήλωσε ο Beyuksahin.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόστος μιας εβδομάδας διακοπών, το οποίο ήταν κατά μέσο όρο 1.500-2.000 ευρώ, έχει αυξηθεί πάνω από 3.000 ευρώ.

"Οι Ευρωπαίοι τουρίστες αισθάνονται ιδιαίτερα άβολα σε αυτή την κατάσταση και πηγαίνουν σε άλλες χώρες", τόνισε ο εμπειρογνώμονας.

Ο Beyuksahin υπογράμμισε τη σημασία των εσόδων από τον τουρισμό για την Τουρκία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail