Οι Χούτι λένε ότι επιτέθηκαν σε τέσσερα εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τη Μεσόγειο

Dmitry Feoktistov/TASS, archive
Οι Χούτι του αντάρτικου κινήματος Ansar Allah της Υεμένης επιτέθηκαν σε τέσσερα εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τη Μεσόγειο, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του κινήματος Yahya Sarea την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον Sarea, οι Χούτι και η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ επιτέθηκαν στο πετρελαιοφόρο The Waler που κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Χάιφα του Ισραήλ μέσω της Μεσογείου. "Το πλοίο δέχτηκε επίθεση επειδή παραβίασε την απαγόρευση διέλευσης προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης", δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Masirah που ανήκει στους Χούτι.

Εκτός από αυτό, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι Χούτι επιτέθηκαν στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Johannes Maersk στη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς και στο δεξαμενόπλοιο Delonix για υγρά χημικά και στο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Ioannis στην Ερυθρά Θάλασσα. Το Johannes Maersk και το Delonix δέχθηκαν πυραυλικά πλήγματα, ενώ το Ioannis δέχθηκε επίθεση από μη επανδρωμένα οχήματα επιφανείας, πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail